Gubitnici vode hajku protiv nas

Izvor: B92, 15.Maj.2011, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gubitnici vode hajku protiv nas"

Partizan je osvojio Kup Srbije, ali se posle utakmice sa Vojvodinom pričalo samo o greškama sudije Veselinovića, koji je postao centralna ličnost finala.

Predsednik crno-belih Dragan Đurić se nije oglašavao posle finala, a i u subotu je pokušao da izbegne priču u razgovoru za "Sportski žurnal".

"Sve mi se smučilo. Ne želim da se oglašavam. Imamo utakmicu u Ivanjici od koje nam možda zavisi i odbrana šampionske titule", rekao je Đurić.

Na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šta misli video analize u kojoj su učestvovali Radisav Rabrenović, Albert Nađ i Staniša Beljin, Đurić je rekao:

"Mi smo jasnu sliku imali odmah posle utakmice, nismo morali da čekamo TV emisiju da bismo zaključili bilo šta. Ali i u toj emisiji svi koji hoće neutralno da posmatraju te sporne detalje, mogli su da zaključe da se protiv Partizana vodi hajka”.

Prvi čovek crno-belih potom je pojasnio da pod onima koji vode hajku ne smatra medije, već protivnike.

"Ne mislim na medije, nego na konkurente. U atmosferi linča mi smo krivi što smo najbolji. Nema problema, pobedite nas i mi ćemo vam čestitati. Kao što smo radili uvek kad smo gubili. Jesmo li bilo šta rekli kad nas je Vojvodina pobedila 2:0 u Novom Sadu, a imali smo mnogo toga da kažemo! Da li smo se žalili kad nas je Vojvodina pobedila na našem stadionu 1:0 i kad sudija nije dosudio očigledan jedanaesterac nad Šćepovićem? Nismo govorili ništa, nismo napadali nikoga jer smo bili svesni da smo i sami bili krivi što se to desilo”, rekao je Đurić.

Vojvodina je u saopštenju optužila Partizan da je režirao finale, da igra nepošteno, a pomenuta je i neregularnost zbog promene domaćinstva sa Slobodom.

"Mnogo je ružno to što pričaju i pišu. Sloboda Point Sevojno je i Crvenoj zvezdi nudila zamenu domaćinstva i to pre nego nama, upravo u želji da na proleće na svom stadionu pred svojim navijačima dočeka i njih, kasnije i nas. Mi smo na to pristali i onda smo postali krivci. Zašto? Zar zato što smo želeli navijače na tribinama?”, istakao je Đurić.

Novosađani uveravaju da su odlučni da istraju u svojim namerama, a na pitanje šta će se desiti ako i na sledećim utakmicama protivnici crno-belih budu napuštali terene, predsednik Partizana je rekao:

"Želim samo da pitam samo jedno pitanje, šta je trebalo mi da uradimo i šta smo uradili kad nas je Vojvodina u Novom Sadu pobedila 2:0. I ne moram da pričam o drugima, podsećam opet na greške sudije Grujića na štetu Partizana u meču opet sa Vojvodinom u Beogradu. Ako Fudbalski savez Srbije ne bude kažnjavao one koji prave haos, onda je moguće sve pa i to da se posle svake sudijske greške neko ljuti, uključujući i nas iz Partizana, zašto da ne”.

Još jednu tvrdnju izneo je Rabrenović rekavši da je Tomislav Karadžić obraćajući se Đuriću i ostalima iz Partizana, prokomentarisao posle nedosuđenog penala za Vojvodinu „E sad preteraste”! Đurić je istakao za "Sportski žurnal” da ne zna ništa o tome.

"Kome, šta sam odgovorio? Karadžiću? Naravno ništa jer nisam ni sedeo pored njega, niti mi je Karadžić bilo šta rekao. To je laž kao i mnogo šta drugo što je rečeno na račun Partizana. Postoje slike gde se vidi gde je ko sedeo na finalu Kupa. Uopšte nisam sedeo pored Karadžića”, rekao je Đurić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.