Grujić: Protiv Borca najvažniji meč jeseni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2017, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grujić: Protiv Borca najvažniji meč jeseni

Fudbaleri Vojvodine danas dočekuju ekipu Borca na "Karađorđu". U vanrednom terminu, u okviru 19. kola Super lige Srbije, crveno-beli će pokušati da prekinu niz od tri utakmice bez pobede, a trijumf im je od izuzetne važnosti kako bi zadržali svoje šanse u borbi za plasman u Evropu, kao i da bi u dobroj atmosferi dočekali nedeljni derbi protiv Partizana.

Pomoćni trener Vojvodine Zoran Grujić ističe da su članovi stručnog štaba razgovarali sa igračima nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poraza od OFK Bačke i da je uveren da će svi koji istrče na teren sutra dati sve od sebe da "stara dama" dođe do preko potrebnih bodova.

"Evidentna rezultatska kriza naložila je članovima stručnog štaba i igračima da budu kooperativni i poštuju, da se tako izrazim, etički kodeks trenera. Šok terapija, koju je najavio šef stručnog štaba, išla je u pravcu uzajamnog uvažavanja i nije bilo nikakvih radikalnih rezova, a razgovor sa igračima tokom jučerašnjeg dana nagovestio je da su svesni situacije u kojoj se klub nalazi. Na četiri kola do kraja polusezone, nije trenutak da im namećemo neke nove taktičke zadatke, već pre svega da im pomognemo da se psihološki izbore sa prethodnim neuspesima i činjenicom da smo na prethodna dva meča teško dolazili do gola, da smo u završnicu ulazili sa malim brojem igrača itd. Verujem da će 99 posto njih sutra dati svoj maksimum da Vojvodina napravi dobar rezultat i, možda, nagovesti uspešnu polusezonu", kaže Grujić.

U odnosu na meč protiv OFK Bačke, u konkurenciju za tim vraća se mladi štoper Ranko Veselinović.

"Suspendovanih i povređenih igrača nemamo, tako da su svi igrači koje imamo na raspolaganju spremni i sposobni da sutra prezentuju bolji fudbal, iz čega će, nadam se, proisteći i dobar rezultat. Fudbalski klub Borac je trenutno u specifičnoj situaciji, a kolega Igor Spasić, koga poznajem kao dugogodišnjeg saradnika, uspeo je da namesti ekipu. On je uvek bio blizu toga da napravi dobar rezultat, ali neki remeteći faktori su uticali da to ne učini. Ovu utakmicu moramo ozbiljno shvatiti, a iz ugla stručnog štaba, to je jedna od najvažnijih, ako ne i najvažnija utakmica za nas do kraja prvenstva. Bez obzira na prethodno slabo izdanje ekipe, ovom prilikom bih pozvao najvernije navijače Vojvodine, one kojima je ona u srcu, da sutra dođu na stadion i pomognu nam da napravimo jedan veliki korak napred za klub i za tim", ističe Grujić.

Vojvodina će do kraja nedelje odigrati čak dve prvenstvene utakmice, jer joj za vikend predstoji i derbi protiv Partizana u Beogradu.

"Moje dosadašnje iskustvo govori da, kada se previše razmišlja o rezultatu i on pređe u imperativ, onda se teško dolazi do njega. Treba da budemo fokusirani na ono što je najbitnije, a to je da nam glave budu čiste i okrenute ka utakmici. Nije bitno kada ćemo doći do rezultata, već kako ćemo to učiniti. Neke delove trenažnog procesa pokušavamo da prenesemo i na utakmice, ali s obzirom na okolnosti iz vremena koje je iza nas, to teško ide. Zato sutra nećemo imati imperativ, već samo cilj da damo više od svojih mogućnosti", napominje Grujić.

On ističe da su moguće manje promene u sastavu u odnosu na tim koji je igrao protiv OFK Bačke.

"Sigurno je da ćemo se potruditi da svi igrači zaigraju na svojim pozicijama i da minimalno remetimo ono što je donelo dobre igre u dosadašnjem delu sezone. Pre svega, tu mislim na prvo poluvreme utakmice protiv Radničkog, kada igrači nisu postavili neki visoki standard, ali jesu obrise igre i ponašanja kojem težimo. Ako sutra pružimo makar 50 posto od onoga što smo prikazali tokom prvih 45 minuta protiv Radničkog, mislim da rezultat neće izostati. U svakom slučaju, velikih promena u timu neće biti", naglašava Grujić.

Prema njegovim rečima, na partije koje pružaju fudbaleri dosta utiču i neke nefudbalske stvari.

"S jedne strane, želimo da prezentujemo kvalitetan fudbal, što zahteva vreme za rad na poboljšanju igre, a s druge strane, za to nema vremena, jer se odmah traži rezultat. Zato je kod igrača možda došlo do prijema prevelikog broja informacija, što je uslovilo da uđu u krizu. Ne bih da govorim i o nekim remetećim faktorima, ali suština svega jeste da igrače treba da izolujemo i usmerimo na sitne fudbalske stvari, što nije lako. To je opšte poznato, a igrači su samo kopija ljudi koji se bave njima. Tu najpre mislim na stručni štab, ali i na ljude u klubu. Ipak, mi verujemo u te momke i verujemo da će sve biti u redu", rekao je Grujić.

Utakmica između Vojvodine i Borca igra se danas od 17 časova na "Karađorđu", a ulaznice za ovaj meč prodavaće se po ceni od 200 (zapad) i 100 dinara (istok i sever). Karte za zapad i istok prodavaće se na glavnoj blagajni (između zapadne i južne tribine), dok će se ulaznice za sever prodavati u prostorijama navijačke grupe Firma na severnoj tribini stadiona. Blagajne će biti otvorene na dan meča, najkasnije sat vremena pre početka utakmice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.