Grubor: Naravno da će biti treninga

Izvor: B92, 13.Avg.2014, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubor: Naravno da će biti treninga

Generalni sekretar Partizana Darko Grubor prvi se oglasio po pitanju štrajka igrača 'crno-belih' zbog neisplaćenih zarada i rekao da će u sredu biti treninga.

Niko od uprave i igrača od utorka popodne nije želelo da prokomentariše situaciju u klubu, povodom koje je u sredu održan sastanak.

Ni Grubor nije mnogo komentarisao, već je samo na pitanje hoće li biti treninga u sredu odgovorio: "Naravno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da hoće".

U utorak uveče se prvi put u skoro sedam decenija postojanja kluba iz Humske dogodilo da igrači štrajkom pokušaju da se izbore za svoja prava.

Na stadionu Partizana povodom toga je održan sastanak starijih igrača Partizana, trenera Marka Nikolića i Branka Ružića o štrajku, a posle niko nije bio raspoložen da dâ komentar. Od igrača, sastanku su prisustvovali Saša Ilić, Vladimir Volkov, Milan Lukač, Miroslav Vulićević, Petar Grbić, Vojislav Stanković i Nikola Drinčić.

Dan posle štrajka iz uprave ’crno-belih’ pre tog sastanka niko se oglasio. B92 je pokušao da stupi u kontakt sa predsednikom Draganom Đurićem, ali je on nedostupan, dok se trener Marko Nikolić nije javljao na telefon.

Kapiten Partizana Saša Ilić dva dana je proveo u razgovorima sa upravom kluba, a posle poslednjeg sastanka igrača, više nije bilo strpljenja pa je ekipa stupila u štrajk.

Zaposlenima u klubu, kao i igračima, duguje se nekoliko mesečnih plata, a do nekog transfera ili pozajmice u klubu nema novca. Navodno je igračima ponuđeno da dobiju sada po 35.000 dinara i isto toliko 1. septembra, što je u svakom slučaju dramatično manje od onoga što im se duguje.

U utorak uveče, na poziv B92 odgovorila je jedino portparolka Biljana Obradović koja je za B92 rekla da klub još nema zvaničan komentar povodom te situacije. Ona je dodala da je druženje sa novinarima, koje je zakazano za sredu, pomereno i da će klub u sredu izaći sa nekakvim saopštenjem.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.