Grobari najbučniji, Željko najbolji

Izvor: B92, 14.Jan.2014, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grobari najbučniji, Željko najbolji

Navijači Partizana proglašeni su za najbučnije u Evroligi, dok je Željko Obradović najbolji trener u elitnom takmičenju po mišljenju generalnih menadžera.

'Grobari' su dobili 70,83 odsto ukupnih glasova i ubedljivo su pobedili sve rivale. Po 8,33 odsto glasova dobili su navijači atinskih večitih rivala Olimpijakosa i Panatinaikosa, dok su ostali klubovi u preostalih 12,51 odsto glasova.

Obradović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u izboru za najboljeg trenera dobio 58,33 odsto glasova, a iako je bio ubedljiv, nije jednako kao ’grobari’. Na drugom mestu našao se trener madridskog Reala Pablo Laso, koji je dobio 25 odsto, dok je treći Jorgos Barcokas, strateg aktuelnog šampiona Evrope Olimpijakosa.

Glasove su dobili i trener minhenskog Bajerna Svetislav Pešić i Etore Mesina iz moskovskog CSKA, koji su dobili po nešto više od četiri odsto ukupnih glasova.

Generalni menadžeri svih klubova odgovarali su na niz zanimljivih pitanja, a u utorak je objavljen prvi deo rezultata ankete, dok će drugi deo biti poznat sledeće nedelje.

Tako je većina menadžera za najbolju dvoranu u Evroligi izabrala onu u kojoj igra Žalgiris, dok je drugo mesto pripalo beogradskom „Pioniru“, koji ga je podelio sa halom „Palasio Deportes“ u Madridu.

Za grad koji najviše vole da posećuju čelnici 24 kluba Evrolige izabrali su Barselonu, kojoj je otišlo 45,83 odsto glasova, ispred Istanbula (20,83%) i Pariza i Atine (po 8,33%).

Real Madrid je poneo titulu najzabavnijeg tima za gledanje, sa čak 70,82 odsto glasova, ispred Lokomotive iz Kubanja, kojoj je otišlo 8,33 odsto. Treće mesto, sa po nešto više od četiri odsto podelili su Partizan, Barselona, Fenerbahče, Bajern i Olimpijakos.

’Kraljevski klub’ očekivano prednjači među favoritima za plasman na ’fajnal for’, a to smatra i 95,83 odsto generalnih menadžera. Slede CSKA sa 95,83 odsto, Olimpijakos sa 91,67 i Fenerbahče sa 87,50 odsto. Petoplasirana Barselona dobila je tek 25 odsto glasova.

Real je od strane čelnika najjačih evropskih klubova proglašen za najtežeg protivnika, dobio je 37,50 odsto glasova, ispred Olimpijakosa sa 29,17, Fenerbahčea sa 12,50 i, zanimljivo, Nantera sa 4,17 odsto glasova.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grobari najbučniji u Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2014

Najbolji trener u košarkaškoj Evroligi je šef stručnog štaba Fenerbahčea Željko Obradović, a najglasniju podršku u Evroligi ima Partizan, rezultat je ankete u kojoj su učestvovali generalni menadžeri svih klubova koji su ove godine igrali u Evroligi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.