Grant o Nathu: Ostario je, ali i dalje radi sve što treba

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 01:02

Grant o Nathu: Ostario je, ali i dalje radi sve što treba

Nekadašnji trener Partizana Avram Grant izjavio je da je Bibars Natho veliki igrač i dodao da je mentalitet fudbalera "crno-belih" nenadmašiv.

Grant (68) je od januara od maja 2012. godine bio trener Partizana. On je istakao da uvek voli da se vrati u Beograd i da poseti Partizan.

On je od 2022. selektor Zambije, a trenutno sa ovom reprezentacijom nastupa na Kupu afričkih nacija.

Grant >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je istakao da često dolazi u Beograd.

"Često sam u Beogradu, sjajan grad i divni ljudi. Bio sam i na šampionskoj utakmici 2017. kada je ceo stadion bio u bakljama. Stavio sam kapuljaču i naočare da bih se kamuflirao i uživao u atmosferi. Bilo je jako lepo", rekao je Grant za podkast Partizana.

On se podsetio da je "crno-belima" u tradiciji da igraju lep fudbal kroz pas igru.

"Sećam se da je svaki gol koji smo postigli bio prelep, ali nije lako tako igrati jer su svi timovi, pa čak i Crvena zvezda igrali veoma zatvoreno protiv nas. Želeo sam da igramo pas igru kao Barselona, međutim već na prvoj utakmici u Novom Pazaru teren je bio takav da je to bilo prosto nemoguće. Rekao sam igračima, zaboravite sve što smo vežbali i igrajte na duge lopte", naveo je izraelski stručnjak.

Grant je istakao da je njegov sunarodnik Bibars Natho pravo blago "crno-belih".

"Natho je sjajan igrač i odlična osoba, jako je pametan, posvećen, divan momak, igrač kakvog volim. Otkriću vam tajnu, 2006. godine imao je 16 godina i bio je na mom spisku za prekomandu u prvi tim od tada se neverovatno razvio, jedan od mojih omiljenih igrača, neverovatan je. Ostario je, ali i dalje radi sve što treba, deli pasove, takođe jedan je od najboljih igrača za svlačionicu. Nikada ga nisam trenirao ali znam to".

On se na kraju osvrnuo na šanse reprezentacije Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

"Srbija uvek ima kvalitetne igrače, zašto bi Hrvatska mogla da ostvari uspeh, a Srbija ne? Srbija čak ima više talenta. Ponavljam, Srbija ima veliki potencijal i nema šanse da Hrvatska može da uradi nešto što Srbija ne može, treba da vide gde su grešili i u čemu mogu da budu bolji, da se drže zajedno i tako mogu ne samo da prođu grupu već i više od toga, imaju odlične igrače, odličnog napadača, samo treba da se drže kao tim i da igraju kao tim", zaključio je Grant.

Grant je u karijeri trenirao Čelsi, Portsmut, Vest Hem, Hapoel Petah Tikvu, Makabi Tel Aviv, Hapoel Haifu, Makabi Haifu, kao i reprezentacije Izraela i Gane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.