Grant došao da unapredi igru šampiona

Izvor: Politika, 11.Maj.2012, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grant došao da unapredi igru šampiona

Trener Partizana pred današnje gostovanje Radničkom (17 č, RTS 1) više govorio o medijskim spekulacijama nego o meču. – Za Lazara Markovića je bolje da ostane u Humskoj

Fudbaleri Partizana, u derbiju pretposlednjeg kola, danas od 17 časova (RTS 1) gostuju u Kragujevcu trećeplasiranom Radničkom. Dolazak petostrukog uzastopnog šampiona u srce Šumadije posle više od decenije izaziva veliku pažnju u gradu na obalama Lepenice, pošto se domaćin bori za izlazak u Evropu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Kragujevčani su ranije umeli da iznenade velikog favorita, mada su na svom „Čika Dači” slavili samo jedanput i to pre 37 i po godina s 2:0. „Crno-beli” su pet puta odneli bodove, uz tri remija i ukupnu gol-razliku 15:10.

U današnji derbi i jedni i drugi ulaze silno oslabljeni. Domaćin bez „udarnih igala” najboljeg strelca lige Spalevića i Kostića, kao i povređenog kapitena Miloševića, a Partizan osim ranije povređenih i bez Vukića i Lazara Markovića.

– Bez obzira na sve probleme s povređenim igračima trudićemo se da i ovog puta damo maksimum i da pobedimo. Igraće oni, koji do sada nisu imali veliku minutažu. Znamo situaciju u kojoj se nalazi Radnički, ali uvek više vodimo računa o nama i našoj igri. Idemo u Kragujevac da uživamo i da pobedimo – izjavio je trener Avram Grant.

Povodom sve učestalijih informacija da će uskoro biti smenjen Izraelac je rekao:

– Dugo sam u fudbalu i ovo mi nije prvi put. Znam da je moja greška što je protivnik u poslednjem minutu dao gol, što nismo realizovali šest kolosalnih prilika. Partizan je peti put zaredom prvak. Nismo izgubili ni jednu važnu utakmicu. Meč sa Zvezdom je bio za prestiž, pošto smo već osvojili titulu. Nema opravdanja za poraz, niti želim da umanjim pobedu rivala, ali mislim da ljudi treba da budu realni. Eto, Mančester junajted je izgubio oba duela sa Sitijem i verovatno će ostati bez trofeja, ali navijači cene sve što je učinjeno i ove i prethodnih sezona.

Naglasio je da se u četvrtak sastao s prvi čovekom kluba:

– Imam direktnu komunikaciju s predsednikom Đurićem. Došao sam s ciljem da osvojimo titulu i da unapredim igru Partizana. Sve što imam da kažem upravi kluba reći ću im direktno u lice, a ne preko novina.

Dodao je da uvek kada se bliži završetak takmičenja počinju spekulacije, da ih ne voli, da ne može na njih da utiče, da ih ne kontroliše i da se zato njima i ne bavi. Za Lazara Markovića, koji je navodno već potpisao za Čelzi, rekao je:

– Koliko znam još uvek je igrač Partizana. I za njega i za klub bilo bi bolje da ostane. Ako bude radio na pravi način vredeće mnogo više. Za mladog igrača veoma je bitan „tajming” kada će otići.

Grant je izjavio da još uvek ne zna s kolikim budžetom će „crno-beli” raspolagati u predstojećem prelaznom roku:

– Želimo da što je više sadašnjih igrača ostane u klubu. Trudićemo sa da napravimo jači tim. Međutim, klubovi u Srbiji ne zarađuju novac od TV prava, prodaje karata, marketinga… Ipak, na meni je da profesionalno radim svoj posao, a ne da pričam o onome van terena. Da pokušam da promenim mentalitet igrača. Hoćemo da Partizan ostavi pečat u Evropi, jer je uspeh kluba dobar za sve uključujući i državu.

Na pitanje da li su ambicije Srba nerealne, odgovorio je:

– Došao sam iz lige u kojoj se klubovi izdržavaju na drugačije načine. Ponekad se pitam kako ovde opstaju klubovi. Zbog toga i poštujem to što se ovde radi, jer nije lako postaviti velike ciljeve i ispuniti ih.

Đ. Smiljanić

objavljeno: 12.05.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.