Govor novca - Koliko Partizan može da zaradi od Evrope?

Izvor: Sportske.net, 14.Jun.2017, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Govor novca - Koliko Partizan može da zaradi od Evrope?

Šampion Srbije broji sitno do momenta kada će saznati ime prvog rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a paralelno sa tim se prave računice vezane za moguću finansijsku dobit.

Tekuće leto moglo bi da bude zapamćeno kao jedno od prelomnih u bogatoj istoriji crno-belih, jer eventualni uspeh u kvalifikacijama za evropska takmičenja garantuje stavljanje fudbalskog kluba Partizan na zdrave noge.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Klub iz Humske trenutno duguje preko deset miliona evra što je cifra koja bi mogla da bude obrisana kao gumicom ukoliko ekipa Miroslava Đukića ostvari plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Jedna od tema najnovije epizode "Partizanovog vesnika" tiče se upravo finansijskog aspekta eventualnih uspeha "Parnog Valjka" u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Crno-beli na tri načina mogu do grupne faze jednog od dva evropska takmičenja pod okriljem UEFA, a svaki od njih nosi sa sobom određenu finansijsku dobit. Rešenje svih Partizanovih problema doneo bi plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a evo i zbog čega.

Partizan bi u slučaju plasmana u grupnu fazu najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Evropi na ime bonusa koje propisuje UEFA inkasirao 15.280.000 evra, što je suma u koju nije uračunata zarada od prodaje ulaznica, osvojenih bodova u grupi i market pula!

Kada na to dodate podatak da UEFA za pobedu u grupnoj fazi Lige šampiona plaća 1.500.000 evra, a za remi pola miliona, jasno je da bi Partizan bio finansijski preporođen nakon eventualnog plasmana u Ligu šampiona.

Druge dve opcije nisu ništa lošije, a treba biti realan i reći da crno-beli imaju više šansi za plasman u Ligu Evrope nego u Ligu šampiona.

Ukoliko bi Partizan do grupne faze Lige Evrope stigao nakon eliminacije u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, klub iz Humske bi inkasirao 6.180.000 evra!

Treća opcija podrazumeva eliminaciju u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a zatim plasman u grupnu fazu Lige Evrope preko plej-ofa. Takav scenario podrazumeva zaradu od 3.600.000 evra.

Na sve to treba dodati da se za pobedu u Ligi Evrope naplaćuje 360.000 evra, dok UEFA za remi u grupnoj fazi drugog po kvalitetu klupskog takmičenja daje bonus od 120.000 evra.

Partizan će ime prvog rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona saznati narednog ponedeljka i ostaje da šampionu Srbije poželimo sreću na žrebu i mnogo uspeha jer bi dobrim rezultatima crno-beli mogli da postanu finansijski stabilan klub što je preduslov za nadmetanje u evropskim takmičenjima.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

UEFA ŠIROKE RUKE: Ovoliko bi Partizan zaradio od učešća u Ligi šampiona

Izvor: HotSport.rs, 15.Jun.2017, 00:45

Veliku ulogu igraju meseci pred nama za situaciju u Humskoj.. Eventualni plasman u Ligu šampiona bi znatno uticao na stabilnost Partizana velikim novčanim bonusima.. Crno-beli će uskoro dobiti rivala za drugo kolo kvalifikacija Lige šampiona. Pred izabranicima Miroslava Đukića su tri stepenika,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.