Gordić: Iz dobre odbrane bilo je lakše igrati

Izvor: RTS, 09.Okt.2019, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gordić: Iz dobre odbrane bilo je lakše igrati

Košarkaš Partizan Nemanja Gordić rekao je da je dobra igra u drugom poluvremenu bila zaslužna za preokret i pobedu crno-belih u drugom kolu Evrokupa protiv turskog Tofaša.
Izabranici Andree Trinkijera pobedili su tursku ekipu 93:80 posle preokreta, nadoknadivši 14 poena zaostatka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Teška utakmica, Tofaš je dobra ekipa. Mi smo im pomogli u tome, nismo u početku igrali dobro u odbrani. Napravili su solidnu prednost, ali smo do kraja poluvremena to sveli na pristojnu razliku, da bismo u drugom poluvremenu dali sebi šansu za preokret. Mislim da smo na kraju zasluženo pobedili sa 13 razlike. Važna pobeda za nas", rekao je Gordić novinarima posle meča.
Bivši plejmejker Budućnosti imao je solidnu rolu u sinoćnjem meču sa 12 poena i četiri asistenicije, a ističe da je veliki posao odradila odbrana.
"Osećali smo sve vreme, znali smo da je naša snaga 12 igrača u rotaciji i da možemo da držimo visok intenzitet tokom cele utakmice. Trudili smo se da podignemo igru u odbrani, mislim da smi u tome uspeli. Na kraju su oni pali i fizički. Iz dobre odbrane bilo je lakše igrati", zaključio je Gordić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.