Gordan Petrić bi bio kao Dražen Petrović

Izvor: B92, 16.Sep.2022, 13:04

"Gordan Petrić bi bio kao Dražen Petrović"

Sportski komentator Slobodan Šarenac nedavno se podsetio mlađih dana kada je sa Gordanom Petrićem, aktuelnim trenerom fudbalskog kluba Partizan, igrao u ekipi.

Međutim, nije reč o fudbalu već o košarci, a Šarenac smatra da je Petrićev potencijal bio toliki da je mogao da postane novi Dražen Petrović.

"Je l' znate vi to? Mi smo njega zvali Džogi zbog ‘Gordan - Džordan‘, pa onda Džogi. Igrao je košarku sa mnom u Putu, u mlađim kategorijama. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ja smem da se opkladim da bi on bio barabar kao Dražen Petrović. Šta je on igrao u tim kategorijama... Jednu sezonu smo odigrali zajedno i došli smo na pripreme i njega nema. Gde je? Kaže otišao u OFK. Otišao da igra fudbal. Ja ga sretnem, kažem ‘Džogi, šta ti je?‘, a on meni 'Ma veća lova u fudbalu'. Znaš kad je neko u to vreme mogao da da 40 poena? Klinci, nas 10, možemo da skupimo 40-50 poena. On je sam mogao da da 50. Neverovatan talenat i igrač već u to vreme", rekao je Šarenac gostujući u "Košarkaškom podkastu sa Lukom i Kuzmom".

Naposletku je zaista i uplivao u fudbalske lopte gde je tokom karijere igrao za OFK Beograd, Partizan, Dandi junajted, Rendžers, Kristal Palas, AEK iz Atine i Harts.

"Idem Šareni u OFK, tamo veća lova. Pap, sledeće sezone Partizan. Pap, onda u Glazgov, i tako dalje... Neverovatan talenat za košarku, on neće to da kaže. On bi sad ćutao ovde i rekao da nije istina. Ne znam koliko danas prati, ali je tako dobro igrao. Dobro, sad ja vičem Dražen Petrović, ajde, ali bi bio vrhunski košarkaš da je nastavio", dodao je Šarenac.

Da li je protraćio košarkaši potencijal ne znamo, ali ono što je evidentno jeste da Partizan izgleda kao mnogo bolja ekipa od kako ju je preuzeo od Ilije Stolice. Crno-beli su u četvrtak veče odigrali nerešeno 1:1 sa favorizovanom Nicom u okviru grupne faze Lige konferencija i tako najavili da se neće predavati u teškoj grupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.