Gde je pošlo po zlu za Partizan?

Izvor: B92, 04.Jan.2024, 22:07

Gde je pošlo po zlu za Partizan?

Košarkaši Crvene zvezde na poluvreme 19. kola Evrolige su otišli sa prednošću od čak 21 poena.

I to u "večitom" derbiju nakon što je Partizan dobio prva dva u ovoj sezoni.

Niko nije očekivao da će bilo koji tim imati tako veliku prednost na pauzi, trebalo je da to >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bude još jedan neizvestan susret, ali samo letimičan pogled na statistiku pokazuje gde je pošlo po zlu za Partizan.

Crno-beli značajno slabije šutiraju i posle 20 minuta imaju tek 22,2 odsto za tri i 47,4 odsto za dva naspram Zvezdinih 60 odsto za dva i 50 odsto za tri. Međutim, nije reč o pogođenim šutevima.

Partizan je izgledao bezidejno u napadu u grotlu krcate "Arene", te nisu uspevali da stvore otvorene pozicije za šut zbog agresivne odbrane protivnika.

Crno-beli su u prvom poluvremenu imali tek dve asistencije, što dovoljno svedoči o soliranju igrača Željka Obradovića koji su od 29 poena tek mali procenat imali onih asistiranih.

Bezidejnost u napadu je dovodila i do izgubljenih lopti, kojih je Partizan imao duplo više od Zvezde (devet naspram četiri).

Sa ulaskom Fredija Gilespija, potom i problemima sa faulovima Bruna Kabokla (tri lične) u odsustvu Zeka Ledeja, postalo je jasno da Partizan na ovom meču nema odgovor ni na skoku. Zvezda je imala previše drugih šansi za koš, koje su po pravilu koristili.

Zaključak je da gotovo ništa nije funkcionisalo u igri Partizana, odnosno da je u prvom poluvremenu, rečima Željka Obradovića, igrao samo jedan tim.

Gore od ovoga teško da može, a da li će nas crno-beli demantovati možete pratiti ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.