Gak: Partizanu više po pravilniku

Izvor: B92, 06.Mar.2014, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gak: Partizanu više po pravilniku

Gradski sekretar za sport i omladinu Beograda Slavko Gak saopštio je da je košarkaški klub Partizan od grada od 2008. do sada dobio više novca od Crvene zvezde.

Gak je pojasnio da su crno-beli' nagrađeni po Pravilniku o kriterijumima, uslovima i načinu finansiranja beogradskih sportskih organizacija za učešće i postignute rezultate u evropskih i regionalnim klupskim takmičenjima.

Sekretarijat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za sport i omladinu je od 2008. godine do danas uplatio KK Partizan (što direktno, što preko računa JSD Partizan) iznos od 153.783.768 dinara. U istom periodu KK Crvena zvezda je dobila (što direktno, što preko SD Crvena zvezda) iznos od 56.182.146 dinara”, navodi se u Gakovom saopštenju, “U prethodno navedene iznose nisu uključena druga izdvajanja, koja Grad Beograd takođe daje ovim košarkaškim klubovima”, dodaje se u saopštenju.

Trener Partizana Duško Vujošević veći deo konferencije za medije uoči meča Evrolige sa Bajernom posvetio je teškoj finansijskoj situaciji i raspodeli novca od strane države između Partizana i Crvene zvezde.

KK Partizan je ostvario pravo kroz plasman u fazu Top16 Evrolige na četiri miliona dinara. Ovaj iznos će biti uplaćen u narednom periodu, u skladu sa finansijskim mogućnostima grada”, istakao je Gak.

Gak je naveo da dogovori i tabele koje je Vujošević pokazao novinarima na konferenciji, a tiču se raspodele novca nikada nisu bile zvanične odluke Skupštine grada. Napominje se da je jedini važeći document po kojem radi Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda Pravilnk koji je objavljen u Službenom listu grada Beograda 08/14, 7. februara ove godine.

Gak je podsetio da grad sufinansira odigravanje svake utakmice u “Kombank arena” u iznosu od 50 odsto cene zakupa, što je oko 12.000 evra po meču.

Takođe, kako se navodi u njegovom saopštenju, Beograd finansira i 400 sati treninga godišnje košarkaša Partizana i Zvezde u hali “Pionir”.

Grad je bez naknade ustupio zemljište za izgradnju dve dvorane za treninge oba kluba. Ovaj proces je skoro završen, a proceduru koja je više godina stajala pokrenuo je Privremeni organ grada Beograda”, objasnio je Gak.

Gak je apelovao na klubove da imaju u vidu tešku finansijsku situaciju u Beogradu i poručio da sekretarijat radi transparentno kako bi svi korisnici budžetskih sredstava imali fer i jednake uslove.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Košarka,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grad dao Partizanu više nego Zvezdi!

Izvor: Press, 06.Mar.2014

"Sekretarijat za sport i omladinu je od 2008. godine do danas uplatio KK Partizan (što direktno, što preko računa JSD Partizan) iznos od 153.783.768 dinara. U istom periodu KK Crvena zvezda je dobila (što direktno, što preko SD Crvena zvezda) iznos od 56.182.146 dinara. U prethodno navedene...

Nastavak na Press...

Grad Beograd odgovorio Vujoševiću: Dobili ste mnogo više novca od Zvezde

Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2014

Dan posle javnog obraćanja Duška Vujoševića u kojem se trofejni stručnjak požalio na neravnopravan tretman grada Beograda pri raspodeli finansijskih sredstava za košarkaške klubove Partizan i Crvena zvezda, stigao je i odgovor iz gradske uprave. Sekretar gradskog sekretarijata za sport i omladinu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.