Gak: Grad dao Partizanu tri puta više nego Zvezdi

Izvor: RTS, 06.Mar.2014, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gak: Grad dao Partizanu tri puta više nego Zvezdi

Povodom izjava Duška Vujoševića, oglasio se gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak i demantovao neke od tvrdnji trenera crno-belih. Košarkaški klub Partizan je plasmanom u Top 16 fazu Evrolige ostvario pravo na četiri miliona dinara, a od Grada je dobio tri puta više novca nego Crvena zvezda, tvrdi Slavko Gak.

Sekretar Sekretarijata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za sport i omladinu Beograda Slavko Gak tvrdi da je Košarkaški klub Partizan od Grada dobio mnogo više novca nego Crvena zvezda i dodaje da crno-belima za plasman u Top 16 fazu Evrolige sleduje četiri miliona dinara.

Gak je u saopštenju naveo da je Sekretarijat za sport i omladinu "od 2008. godine do danas uplatio KK Partizan (što direktno, što preko računa JSD Partizan) iznos od 153.783.768 dinara, a da je u istom periodu KK Crvena zvezda dobio (što direktno, što preko SD Crvena zvezda) iznos od 56.182.146 dinara.

Gak se pozvao na "Pravilnik o kriterijumima, uslovima i načinu finansiranja beogradskih sportskih organizacija za učešće i postignute rezultate u evropskim i regionalnim klupskim takmičenjima", kojim je određeno da KK Partizan plasmanom u Top 16 fazu Evrolige ostvario pravo na četiri miliona dinara.

"Ovaj iznos će biti uplaćen u narednom periodu, u skladu sa finansijskim mogućnostima Grada. Napominjemo da je Pravilnik jedini važeći dokument po kome radi Sekretarijat za sport i omladinu Beograda. Dogovori i tabele koje pokazuje gospodin Vujošević nikada nisu bili zvanične odluke Skupštine Grada", navodi se u saopštenju.

Vujošević je juče rekao da su Partizan i Crvena zvezda dobili po četiri miliona dinara za učešće u Evroligi, a da je za učešće u Top 16 fazi ranije predviđeno da klub dobije deset miliona dinara.

Gak je naveo da u iznose koji je Partizanu i Zvezdi uplatio Sekretarijat za sport nisu uključena druga izdvajanja, koja Beograd daje tim košarkaškim klubovima.

"Grad sufinansira odigravanje svake utakmice u Beogradskoj areni u iznosu od 50 odsto cene zakupa, što iznosi 12.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po utakmici. Finansira 400 sati treninga godišnje u hali Pionir za oba kluba i Grad je bez naknade ustupio zemljište za izgradnju dve dvorane za treninge oba kluba", navodi se u saopštenju.

Uz Pravilnik je objavljena i tabela sa iznosima za svaki sport i fazu takmičenja, kako bi klubovi u potpunosti i transparentno bili upoznati sa svojim pravima i to je prvi put da je javnost potpuno upoznata sa sadržajem Pravilnika i načinom nagrađivanja klubova.

Gak je istakao da Sekretarijat za sport i omladinu zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi Beograd ima umanjen budžet, pa je zamolio klubove da kada potražuju novac od grada, imaju u vidu tu činjenicu.

U saopštenju se dodaje da će Sekretarijat nastaviti da radi transparentno, u cilju da svi korisnici budžetskih sredstava imaju fer i jednake uslove, kao i da će na portalu grada biti redovno objavljivani svi važni dokumenti, odluke, kriterijumi i izveštaji.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Košarka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gak: Partizan će dobiti 4 miliona dinara za Top 16 Evrolige

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Mar.2014

Sekretar Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda Slavko Gak saopštio je da košarkaški klub Partizan na osnovu plasmana u Top 16 fazu Evrolige treba da dobije četiri miliona dinara i taj iznos će mu biti plaćen u narednom periodu, u skladu sa finansijskim mogućnostima grada.. (FOTO: D....

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.