GROBARI PRIŽELJKUJU REPRIZU TOG 26. MAJA: Partizan OKRENUO u finalu KUPA od 0:3 do 5:3!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2022, 13:43

GROBARI PRIŽELJKUJU REPRIZU TOG 26. MAJA: Partizan OKRENUO u finalu KUPA od 0:3 do 5:3!

Neverovatan meč.

FK Partizan želi da sezonu završi uspešno, a na putu im stoji Crvena zveza sa kojom igraju finale Kupa od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić". Grobari bi se verovatno najviše svideo epilog kao u odlučujućoj utrakmici najmasovnijeg takmičenje sada već davne 1957. koji je odigran baš 26. maja.

Partizan je u finalu kupa na JNA dočekao Radnički sa Novog Beograda, gde na poluvremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gubio sa 3:0, a na kraju pobedio sa 5:3.

- Dok su igrači odmarali u svlačionici, na stadionu je opšte raspoloženje bilo u korist Radničkog – utisak svih bio je da će pobednik iz prvog poluvremena osvojiti pehar. I to ne samo zbog postignutih golova. Radnički je tako dobro igrao, Partizan slabo i nepovezano, pa je bilo prirodno što su sve šanse bile na strani Radničkog - prenela je "Politika" te 1957. godine.

Dok su fudbaleri Partizana pokušavali da pronađu snagu, taktiku i da povrate samopouzdanje, iznenada se u svlačionicu pojavio Zlatko Čajkovski, koji je tada radio kao trener u Zapadnoj Nemačkoj.

 Zebec je prešao na mesto vođe, a Marko Valok je prekomandovan na poziciju levog krila, dok su Bobek i Miloš Milutinović vrebali iz pozadine.

Samo dva minuta nakon početka drugog poluvremena Partizan smanjuje prednost na 3:1, nakon tog postignutog gola kreće sve ambicioznije ka golu Radničkog. Pritisak je brzo urodio plodom i smanjuju vođstvo Radničkog na 3:2. Ovde je bilo jasno da je u igračima Partizana neka neprepoznatljiva energija i želja za pobedom.

Nakon izvedenog kornera, golman Radničkog Blagoje Vidinić je lošom procenom izleteo u prazno, Marko Valok je plasirao loptu glavom, lopta je bila na samoj gol liniji i tada je Milan Ljubenović svojom rukom odbranio gol, pa je dosuđen penal za crno-bele. Tomislav Kaloperović je bio precizan sa bele tačke i Partizan je uspeo da izjednači rezultat već u 65. minutu.

Dva minuta kasnije Miloš Milutinović postiže gol za prednost Partizana, konačni rezultat zapečatio je Branko Zebec u 76. minutu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.