GLUPOSTI I NJEGOVE LAŽI: Legenda Partizana oplela po Mirotiću - Priče mu ne piju vodu...

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2024, 16:27

GLUPOSTI I NJEGOVE LAŽI: Legenda Partizana oplela po Mirotiću - "Priče mu ne piju vodu..."

Nije ga štedeo.

Bivši legendarni košarkaš Partizana Goran Grbović govorio je za dnevni list "Alo" o letošnjoj transfer sagi sa Nikolom Mirotićem.  

Da podsetimo, Partizan je sve imao dogovoreno sa tada košarkašem Barselone, ali je Mirotić u poslednjem trenutku odlučio da ne obuče crno-beli dres zbog "pritiska koji je trpeo od strane vlasti i crkve".

- Tada su se dešavale >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gluposti i Nikoline laži. Koliko god da je bio poštovan, slagao je i to je cela istina. Izgubili smo Madara u međuvremenu zbog njega, meni je Jam bio važniji za konstalaciju ekipe nego on. Mirotić je zamenljiv, Madar nije. Trebalo je da bude glavni motor ove ekipe i to je najteža stvar koja se desila Partizanu od kako je Željko došao. Postao bi NBA igrač ovde, a tamo će završiti u Makabiju kao odličan igrač, a ovde bi postao vrhunski. Da je ostao, ne bi bilo tih izgubljenih lopti koje gubi Doužer koji se navikava na Evropu i Panter koga drže visoko u tim zamkama. Teško postižemo poene, nema ništa izgrađeno - rekao je Grbović, pa nastavio o Mirotiću koji je na kraju završio u redovima Olimpije Milano.

- Sa Mirotićem smo pregovarali 23 dana, rekao bih da se u istoriji menadžerske kulture to nije desilo, da se toliko pregovara sa nekim, pa da je i Majkl Džordan. Dogovara se sve to u jednom danu, mnogo vremena nam je oduzeo, koncepcija je bila zasnovana na njemu i to je znao. Partizan je izgubio 20 dana i nije dobio igrača, nije se vodilo računa o igračima koji su tu, deo administracije je kriv, nije isplaćena ta poslednja zarada i iskorišćen je momenat za Madara i to je menadžerski deo. Kada je Nikola odustao, nije bilo šta da se kupi, sve se prodalo u te tri nedelje. Videli ste šta se posle toga kupovalo. Željko nije osvojio 9 titula prvaka Evrope tako, već na način što sprema tim, zna dobro šta treba da igra i strateški gleda unapred, mnogo vremena je tu izgubljeno. On je pregovarao i sa nama i Panatinaikosom, Armanijem, sa kim sve nije. Te njegove priče ne piju vodu. Svaka mu čast kao čoveku i humanitarsku, ali ovo pričam sa košarkaške strane, nije bilo pošteno prema Partizanu. Zato je sada najvažnija stvar zadržati Željka u Partizanu - jasan je Grbović.

Prokomentarisao je nedavni meč Partizana protiv Splita koji su crno-beli izgubili na svom terenu.

- Jezgro stranaca je tu, ali mislim da domaći igrači nisu ispratili te standarde što se videlo protiv Splita. To su mečevi koji se dobijaju sa drugim timom, isto se desilo i sa Zvezdom. Željko voli da igra tu košarku sa 'lažnim peticama', poput Veselog. Kada se uđe u deo sezone gde se igra za poziciju na tabeli, igra se čvršće, skautira se, ima više povreda... Razočaran sam, imaš ovakvu atmosferu, navijače, niko ti neće zameriti ako daš maksimum. Mene bi bilo sramota da igram tu utakmicu, izašao bih sa terena ili bih napravio nesportsku ili bih se pobio sa nekim protiv Splita. Nikada u životu nisam igrao takav meč. Ako oni to ne osećaju, onda je to nešto drugo - zaključio je Grbović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.