Izvor: HotSport.rs, 07.Sep.2017, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GDE SU, ŠTA RADE: Bolja fudbalska nego trenerska karijera u Partizanu

Kao igrač brojao je titule, a kao trener posle osvojenog Kupa Srbije usledila je eliminacija u Evropi i brzi rastanak sa klubom iz Humske.
Mnogi bivši igraci su vodili i kao treneri Partizan, ali je igračka karijera Ivana Tomića (41) u crno-belom bila mnogo bolja nego trenerska epizoda, koja je trajala samo malo više od šest meseci u Humskoj.
 
Kao ekstra talenat došao je iz novobeogradskog Radničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << i posle mlađih kategorija brzo mu je Ljubiša Tumbaković pružio priliku u najboljem timu „parnog valjka“. Nizao je trofeje, podizao pehare, postizao golove i 1998. godine je prešao u Romu. Odigrao je za „vučicu“ samo 15 utakmica, a dva puta je pozajmljivan Alavesu sa kojim je učestvovao i u finalu Kupa UEFA. Usledila je jedna sezona u Rajo Valjekanu i drugi mandat u Partizanu od tri godine i karijeru je zavrsio 2007. godine. 
 
Zatim je seo u direktorsku fotelju, koja ga je „žuljala“ i rešio je da se bavi trenerskim poslom, a na scenu je lansirao Nikolu Milenkovića, koji je od juna član Fiorentine.
 
Samostalno je predvidio omladinsku selekciju Srbije, a zatim je radio u filijali Teleoptiku. Početkom 2016. godine preuzeo je najbolji tim Partizana i u maju osvojio Kup Srbije, pobedom nad Javorom u Gornjem Milanovcu. Započeo je i novu sezonu, ali posle eliminacije od Zagleblja u Evropi, uzdrmana mu je klupa sa koje je otišao posle remija sa Bačkom i poraza od Spartaka. 
 
Danas prati mečeve voljenog kluba i čeka novi trenerski angažman.
The post GDE SU, ŠTA RADE: Bolja fudbalska nego trenerska karijera u Partizanu appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.
Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.