Fuenlabrada neće zaboraviti ovaj dan

Izvor: B92, 14.Sep.2023, 08:44

"Fuenlabrada neće zaboraviti ovaj dan"

Košarkaši Partizana odigrali su protiv Fuenlabrade prijateljskii meč na Tašmajdanu.

Crno-beli su ubedljivo pobedili španski tim 93:63, sa kojim ga veže veliko prijateljstvo, a ambijent u kom se odigrao susret tema je španskih medija.

Dva kluba su prijatelsjke veze stekli jo[ 1992. godine, kada je naša zemlja bila pod sankcijama zbog čega su crno-beli kao domaćini svoje utakmice tadašnjeg elitnog takmičenja igrali u hali kluba iz predgrađa Madrida.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Njihov duel u Beogradu odigran je na otvorenom, na terenu na Tašmajdanu, a fenomenalan ambijent, pune tribine na kojima je bilo 7.000 ljudi, vatromet i bakljada izazvali su oduševljenje.

"Fuenlabrada neće zaboraviti ovaj dan. Neverovatn omaž Partizana za 1992. godinu u Beogradu", naslov je teksta Mundo deportiva u kojem se navodi:

"Partizan i Fuenlabrada ponovo su se udružili kako bi obeležili istorijsku ekipu u prijateljskoj utakmici na Tašmajdanu u magičnoj atmosferi".

Španski As piše da morate da pogledate meč Partizana i Fuenlabrade, jer je atmosfera bila "brutalna".

Marka je odmah posle meča oduševljeno izvestila o meču u Beogradu.

"Od nečega tako tužnog kao što je rat, rodilo se nešto veoma lepo. Partizan je morao da napusti Balkan i domaće utakmice igrao u Fuenlabradi, a na kraju pokorio Evropu. 31 godinu kasnije, Beograd je ugostio Fuenlabradu kako bi proslavili večno prijateljstvo", navela je Marka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.