Fudbaleri Partizana počeli pripreme za novu sezonu

Izvor: Studio B, 11.Jun.2012, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri Partizana počeli pripreme za novu sezonu

Fudbaleri Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu u kojoj će im glavni ciljevi biti osvajanje šeste uzastopne titule šampiona Srbije i povratak Kup trofeja u Humsku.

Novi trener Vladimir Vermezović na prvoj prozivci u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu okupio je 29 igrača, među kojima su i novajlije Branko Pauljević, Muhamed Zabija, Goran Lovre, dok će se ekipi naknadno priključiti napadač Stefan Šćepović, kao i Medo Kamara i David Manga, koji imaju reprezentativne >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << obaveze.

Fudbalerima se prvi obratio sportski direktor crno-belih Ljubiša Tumbaković. "Svaki pocetak donosi neku novu nadu, svi vi ovde pokušaćete da se nametnete stručnom štabu i ostvarite zacrtane ciljeve. Svake godine moramo da pravimo rezultate i da ih potom nadgrađujemo. Očekuje se i da poštujete kodeks ponašanja, jer svako od vas mora da bude na nivou koji zahteva Partizan", rekao je Tumbaković.

Predsednik kluba Dragan Đurić rekao je da dolazak Vermezovića predstavlja najveće pojačanje za šampiona. "Ovo je period koji je jako važan za vas i klub, prošla sezona bila je uspešna, iako smo imali jedan period kada su pokušali da onesposobe naš rad. Prošli smo te nedaće i osvojili titulu. Domaće prvenstvo i dalje ostaje prioritet, naravno želimo da pružimo što bolje partije u Evropi. Dolazak novog trenera je naše najveće pojačanje, on je u prošlosti mnogo uradio za Partizan . Jedini trener koji je dogurao do proleća u Evropi, koje je i ovaj put naša želja, ali ne i obaveza", rekao je Đurić.

On je dodao da je veliko pojačanje i dolazak sportskog direktora Tumbaković, "koji može mnogo da pomogne ekipi". "Zapnite, sve zavisi od vas, pokažite na terenu da ste zasluženo osvojili pet uzaštopnih titula", poručio je na kraju igračima Đurić.

Crno-beli će 14. juna otputovati na Taru, a boravak na slovenačkom Pohorju planiran je za period od 28. juna do 11. jula. Partizan će 30. juna igrati protiv lokalne Aluminije, dan kasnije rival će mu biti austrijski prvoligaš Viner Nojštad, a 4. jula odmeriće snage sa ukrajinskom Zarjom. Sledeći rival crno-belih, 7. jula biće austrijski Šturm, a poslednja provera zakazana je za 10. jul kada će protivnik šampiona Srbije biti moskovska Lokomotiva.

Vermezoviću su se u Zemunu javili sledeći igrači: Vladimir Stojković, Radiša Ilić, Nikola Petrović, Živko Živković, Branko Pauljević, Nikola Aksentijević, Aleksandar Miljković, Vladimr Volkov, Aleksandar Lazevski, Stefan Aškovski, Miloš Ostojić, Stefan Savić, Ivan Ivanov, Vojislav Stanković, Milan Smiljanić, Goran Lovre, Saša Marković, Zvonimr Vukić, Saša Ilić, Stefan Babović, Miloš Jojić, Dejan Babić, Filip Marković, Nikola Ninković, Lazar Marković, Nemanja Tomić, Marko Šćepović, Eduardo i Aleksandar Mitrović.

Vermezović: Potreban nam je još jedan štoper

Trener fudbalera Partizana Vladimir Vermezović rekao je da je ekipi potreban još jedan štoper i da se nada da će on stići pre četvrtka kada crno-beli odlaze na Taru, gde će odraditi prvu fazu priprema za novu sezonu.

"Imamo trojiću štopera i želja nam je da dovedemo još jednog i pojačamo konkurenciju. Dobro poznajem sve igrače koji su se danas okupili, svi će ići na prvi deo priprema na Tari i trudićemo se da svakom ukažemo pravu šansu i poštovanje. Spisak ćemo skratiti pred put u Sloveniju na drugu fazu priprema", rekao je Vermezović posle prvog treninga u Sportskom centru Teleoptik u Zemunu.

Na pitanje da li ima neke želje kad je u pitanju prvi rival u kvalifikacijama za Ligu šampiona Vermezović je bio konkretan. "Nemam želja, danas niko nije favorit 100 posto i moraćemo da poštujemo rivala, koga god da izvučemo", dodao je on.

Štoper koji se čeka trebalo bi da bude Bugarin Nikolaj Bodurov iz Liteksa. O njegovim kvalitetima pohvalno se izrazio saigrač iz reprezentacije Ivan Ivanov.

"Radi se o odličnom igraču, pričao sam s njim pre dva-tri dana i rekao mi je da hoće da dođe u Partizan. On ne zna tačno šta se dešava, jer je ostalo na klubovim ada se dogovore oko finansijskih pitanja. Dobro se poznajemo i verujem da bismo se sjajno slagali u Partizanu. Ali, mi imamo odlične i mlađe igrače, pre svih Miloša Ostojića, rekao sam pre par meseci da će on za godinu -dve igrati u nekom top klubu", rekao je Ivanov.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Ljubiša Tumbaković: Kodeks da se poštuje

Izvor: Sportski Žurnal, 12.Jun.2012, 11:56

U kratkim crtama igrače je pozdravio i novi sportski direktor, Ljubiša Tumbaković, najavivši promenu pravila ponašanja.. - Svaki početak donosi nadu. Vi priželjkujete da ispunite ciljeve, u Partizanovom slučaju, uvek najviše. A mi od vas očekujemo da poštujete kodeks ponašanja među crno-belima...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.