Fudbaleri 21. oktobra stekli prednost u baražu protiv Cerovčana (FOTO)

Izvor: KGsport.info, 02.Jul.2018, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbaleri 21. oktobra stekli prednost u baražu protiv Cerovčana (FOTO)

Fudbaleri 21.oktobra zadovoljno su napustili teren posle prve utakmice baraža sa Cerovčanima

U prvom susretu baraža za popunu Prve gradske lige, ekipa 21. oktobra golovima Dajića i Lukića danas je na svom terenu savladala Partizan iz Cerovca sa 2:0 (1:0) i tako stekla značajnu prednost pred revanš naredne nedelje.
Bio je to duel ekipa koje se bore za četrnaestog člana Prve gradske lige Kragujevca, između trećeplasirane ekipe Druge gradske lige i Partizana >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << iz Cerovca, koji je na kraju protekle sezone zauzeo petnaesto mesto na tabeli i zbog smanjenja prvoligaškog karavana došao u situaciju da se bori za opstanak u ligi.
Domaći tim ušao je u ovaj susret sa više motiva i zasluženo pobedio, iako je i Partizan u svojim redovima imao nekoliko iskusnih, ali nedovoljno pripremljnih igrača. Iako su igrači 21. oktobra imali više šansi i utakmicu mogli da reše u prvom poluvremenu, prvi su pripretili gosti.
Na današnjoj utakmici bilo je šansi na obe strane, ali su postignuta samo dva pogotka
U 20. minutu Stevanović je propustio veliku priliku da dovede Cerovčane u vođstvo kada je izašao sam pred golmana, ali šutirao je preko prečke.  Odmah su na drugoj strani uzvratili domaći igrači preko Lukića, ali je golman Cerovčana Dušan Veličković uspeo nogom da izbije loptu.
U 23. minutu Dajić je, posle ubacivanja iz prekida, sa ivice peterca umesto mreže pogodio golmana Partizana.
Ekipa 21.oktobra došla je u vođstvo u 29. minutu iz jedanaesterca. U kaznenom prostoru Partizana lopta je pogodila u ruku beka Nikolu Božinovića i sudija Filip Petronijević opravdano je pokazao na belu tačku, a siguran sa jedanaest metara bio je Dajić.
U finišu prvog poluvremena domaći tim propustio je dve prilike da uveća prednost. U 40. minutu Dajić je glavom sa pet-šest metara, na centaršut sa leve strane, loptu glavom poslao preko gola. Dva minuta kasnije Lukić je izgubio duel sa golmanom Veličkovićem, pa je 21. oktobar na odmor otišao samo sa golom prednosti.
U drugom poluvremenu Cerovčani su krenuli ofanzivnije i pokušavali udarcima sa distance da dođu do izjednačenja, ali nisu uspeli, jer su bili neprecizni i nespretni pred golom Mladena Jovanovića.
U fazi igre kada su gosti ulagali maksimalne napore da izjednače, 21. oktobar je postigao i drugi pogodak. Bio je to kontranapad skoro sa centra terena u 70. minutu, kada je brzonogi Lukić došao do lopte, izašao pred golmana i preciznim udarcem sa oko šesnaest metara savaladao istrčalog Veličkovića za 2:0.
Nikola Lukić i Aleksandar Dajić golovima su doprineli pobedi domaćina u prvom baražu
I posle ovog pogotka Cerovčani, koje je sa klupe vodio trener Zoran Pive Jovanović, nisu se predavali. U 72. minutu Stevanović je pogodio prečku, a na drugoj strani Dajić je još jednom glavom loptu iz blizine poslao u ruke golmana Partizana.
U završnici utakmice gostujući tim je vršio pritisak na gol 21. oktobra u želji da ublaži poraz, ali Matić i kapiten Vladimir Božinović nisu bili precizni, a dobro je intervenisao i golman Jovanović. Strelac prvog pogotka za domaćina Dajić u 89. minutu mogao je da se i drugi put upiše u listu strelaca, ali je promašio prazan gol.
U poslednjem minutu igre zbog drugog žutog kartona sudija je pokazao put u svlačionicu igraču Partizana Bošku Vukićeviću i on neće moći da igra u revanšu.
Fudbaleri 21. oktobra na revanš odlaze iduće nedelje sa dva gola prednosti i imaju šansu da se plasiraju u Prvu gradsku ligu, a Cerovčane pošalju u niži rang Drugu gradsku ligu. Da li će se to i ostvariti ostaje da se vidi iduće nedelje posle drugog susreta u Cerovcu, koji počinje u 18 časova.
Fudbaleri Partizana pokušaće u revanšu da anuliraju prednost 21. oktobra i ostanu prvoligaši
21. OKTOBAR – PARTIZAN (Cerovac) 2:0 (1:0)
Stadion: U naselju 21. oktobar.
Gledalaca: 150.
Sudija: Filip Petronijević.
Pomoćnici: Ivan Petrović, Marko Jevremović (svi iz Kragujevca).
Strelci: Dajić u 29. iz jedanaesterca i Lukić u 70. minutu.
Žuti kartoni: Živanović (21. oktobar).
Crveni karton: Vukićević u 90. minutu (Partizan).
21. OKTOBAR: Jovanovć, Milosavljević, Veljković, Erić, Antonijević, S. Živanović (od 82.Gladanac), M. Živanović, Todorović, Dajić, P. Blagojević (od 66. I. Blagojević), Lukić.
PARTIZAN: D.Veličković, N. Božinović (od 46. L. Veličković), Stolić (od 72. Mirić), B. Jovanović, D. Jovanović, Matić, Milivojević, V. Božinović, Stevanović, Vukićević, N. Jovanović.
Tekst i foto: M. Jovičić
Pogledaj vesti o: Partizan,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.