Izvor: Politika, 21.Dec.2014, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fofana ispred Škuletića i Ilića

U ovogodišnjem izboru navijača, fudbaler iz Obale Slonovače (4.131) proglašen za najboljeg igrača Partizana u 2014. godini. – Da li je Jovičić sastavio novu vladu u Humskoj?

Fudbaler iz Obale Slonovače Ismaelv Beko Fofana, koji je za ,,crno-bele,, zabeležio samo devet nasupa, pri tom postigao tri pogotka, i odigrao samo 203 minuta, proglašen je u tradicionalnoj anketi navijača za najboljeg fudbalera Partizana u 2014.godini osvojivši 4.131 glas.. Mnogi se s pravom pitaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kako je moguće da igrač koji je ove sezone zabeležio najmanje nastupa za Partizan bude ispred najboljeg strelca Petra Škuletića (1.618 glasova) i kapitena Saše Ilića koji je dobio samo 575 glasova.

Fofana se tako pridružio Vukiću, Duljaju, Nađu, Vukčeviću, Kralju, Jovetiću, Markoviću.., koji su takođe poneli ovo laskavo priznanje, koje je Partizan uveo od 2002. godine. Fofana je pre Partizana igrao u Jermeniji a trener Nikolić se s pravom ove jeseni uglavnom opredeljivao za iskusni napadački tandem Škuletić-Lazović.

Sutra u Partizanu počinju Radni zborovi, biće to prilika za nove razgovore pred izbornu Skupštinu koja će se održati u četvrtak u 16 časova. Kako saznajemo, sadašnji čelnici kluba čine sve da se pred skupštinske delegate izađe sa samo jednim kandidatom, kojeg je predložio Upravni odbor. U ovdašnjoj sportskoj polemici već su počela nagađanja o tome ko će biti u novoj fudbalskoj vladi koju će od 25. decembra predvoditi Mile Jovičić. Najozbiljniji klandidat da zameni Dragana Đurića ne krije da u svojoj ekipi želi Nenada Bjekovićai Mladena Krstajića, da bi takođe voleo da novu upravu pojačaju Zoran Popović i Sreten Nikolić. Mediji idu još dalje pa su već gotovo ,,sastavili,, novu upravu u kojoj mesta ima i za Alberta Nađa i Marka Vjetrovića, koji bi mogao da zameni vrlo uspešnog generalnog sekretara Darka Grubora. Ali,to su za sada samo nagađanja. Naravno, posle ovih izbora,pojedinci su najavili povlačenje.

Izazovi pred kojima će se naći novo rukovodstvo nisu mali. Ima i onih koji tvrde da bi novi predsednici Zvezde i Partizana, mogli da pokrenu i nova goruća pitanja, kao što su privatizacija. Da li to znači da već postoje rešenja za Partizan i Crvenu zvezdu, jer je nedavno u ,,Metropolu,, predsednik Tomislav Karadžić prvi put javno obelodanio jednu takvu mogućnost. To bi moglo da znači da su ,,večiti,,postali sve interesantiniji za domaće privrednike koji imaju kapital, samo se o tome još uvek ćuti. Ili, postoji druga opcija po kojoj bi Zvezda i Partizan mogli već naredne godine da odu u privatne ruke a za koju godinu i u ruke stranaca, razume se po mnogo višoj ceni...

Partizan je bio jedini klub u Evropi bez generalnog sponzora! Zato u novoj upravi u marketinškom tim moraju da rade samo sposobni pojedinci, jer od manekenstva se ne živi. Nema sumnje da i o ovom segmentu treba voditi računa, a ne tako davno Partizan je bio vrlo primamljiv za mnoge sponzore.

Promene i u omladinskoj školi 

Omladinci Partizana koje predvodi legeda kluba Nikica Klinčarski na dobrom su putu da osvoje titulu i obezbede učešće u Ligi šampiona, koja startuje od jeseni. ,,Crno-beli,, su trenutno prvi a pred Klinčarskim i njegovim fudbalerima je na proleće veliki zadatak. Bilo bi dobro kada bi nova uprava za te momke već krajem januara ili početkom februara obezbedila kvalitetne pripreme. Po svemu sudeći novi predsednik će se zahvaliti i nekim pojedincima...

D. Todorović

objavljeno: 22.12.2014.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KOMEDIJA Fofana je najbolji igrač Partizana!

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 11:24

Navijači Partizana za najboljeg igrača u ovoj godini izabrali su Isamela Beka Fofanu, napadača koji je ove sezone odigrao svega devet mečeva...Iako su prethodnih godina smatrali da su najbolji oni koji to i jesu bili, poput Vladimira Stojkovića, Ivana Ivanova, Lazara Markovića ili Klea, ovaj put...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.