Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2021, 10:17

Florina generalka za Partizan, Sapinen namestio nišan

Naredni rival crno-belih u Ligi konferencije pre dolaska u Beograd igra u subotu od 12.00 časova meč 25. kola estonskog šampionata sa Tulevikom iz Viljandija

Nije imao sreće naredni rival Partizana u Ligi konferencije, Flora. Levadija je u subotu savladala Legion posle preokreta sa 2:1, pa je tako povećala razliku na tabeli na +12, s tim što aktuelni šampion Estonije ima tri utakmice manje. Zato je sada Flora >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << rastrzana između domaćeg prvenstva i međunarodnog takmičenja, teško je da odredi prioritet i očekuje se da trener Jirgen Hen u nedelju od 12 časova na gostovanju Viljandi Tuleviku ipak odmori neke od prvotimaca.

Tako je primera radi prošlog vikenda, posle meča sa Gentom (0:1) protiv Kaljua na klupi ostao najbolji strelac ekipe Rauni Sapinen. Njegovo odsustvo se nije osetilo, Rauno Aliku je sa dva gola doneo trijumf sa 2:0.

12.00: (8,00) Viljandi Tulevik (5,60) Flora (1,27)

Ta pauza je očigledno mnogo prijala Sapinenu, koji je vezao nekoliko mečeva bez datog gola. U sredu je Flora igrala zaostalu utakmicu sa Narvom i trijumfovala je sa 5:2, a prva četiri gola je postigao baš 25-godišnji ofanzivac koji je jedan deo karijere proveo u belgijskom Beršotu, holandskom Den Bošu i slovenačkom Domžaleu.

Ovo je utakmica gde nam je jedini cilj da osvojimo tri poena. Da bismo to postigli, moramo da se fokusiramo na našu igru i da radimo ono što se dogovorimo u svlačionici“, kazao je Sapinen, najbolji strelac lige sa 18 golova u najavi meča sa Tulevikom.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Po Partizan svakako ne bi bilo dobro da Sapinen uđe u neku golgetersku seriju, jer Flora već u četvrtak od 18.45 igra u Beogradu meč 2. kola Lige konferencije. Hen ipak mora da bude oprezan, pošto su se zeleno-beli već sapleli na poslednja dva gostovanja u gradiću na obali jezera Viljandi. U julu prošle godine Tulevik je priredio malu senzaciju i slavio sa 2:1, a zatim u aprilu ove godine pogotkom Ogungbea u 90. minutu stigao do 3:3.

Tulevik je uoči ovog meča promenio trenera. Umesto Janusa Reitela na klupu je seo doskorašnji sportski direktor Sander Post. Bila je to reakcija kluba posle dva uzastopna poraza, od Legiona (3:1) u prošlom kolu i Narve (1:0) pre toga.

ESTONIJA 1 – 25. KOLO

Subota

Legion – Levadija 1:2 (1:1)

/Nesterov 20 – Kirs 29, 59/

Nedelja

12.00: (8,00) Viljandi Tulevik (5,60) Flora (1,27)

14.00: (3,40) Nome Kalju (3,70) Paide (1,85)

15.50: (2,20) Narva (3,70) Kuresare (2,70)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.