Finiš ABA lige - Kakav je raspored u poslednja tri kola, šta treba da se desi da Partizan ne ode na Zvezdu u plej-ofu?

Izvor: Sportske.net, 11.Feb.2019, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finiš ABA lige - Kakav je raspored u poslednja tri kola, šta treba da se desi da Partizan ne ode na Zvezdu u plej-ofu?

Posle sinoćnjeg trijumfa crno-belih, porasle su šanse za opciju da ipak ne gledamo duel Partizana i Zvezde u polufinalu plej-ofa.

Pobedom nad aktuelnim šampionom, ekipom Budućnosti (76-67), Partizan je sinoć izbio na treće mesto na tabeli ABA lige, tri kola pre kraja ligaškog dela sezone.

To je za crno-bele bilka dvostruka pobeda, jer je ostvarena većom razlikom u odnosu na onu kojom je Budućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << jesenas u ''Morači'' slavila protiv crno-belih (75-71).

Dakle, ako Partizan i Budućnost posle 22. kola budu imali isti broj pobeda, crno-beli će biti u prednosti.

Ali, to neće biti nimalo lako, jer Budućnost ima znatno lakši raspored u preostala tri kola. Podgoričani će dočekati Zadar i Cibonu, gostovati Mega Bemaksu i realno bi bilo da evroligaš ostvari sve tri pobede.

U tom slučaju, da bi izbegao četvrto mesto i duel sa Zvezdom u plej-ofu, Partizan bi takođe morao da dobije sva tri preostala meča, a najteži će biti onaj sledeći - baš protiv Zvezde, i to pred njenim navijačima. Potom će Partizan dočekati Igokeu, a na kraju gostovati ekipi FMP-a.

Kakva je situacija sa Cedevitom i da li bi ona mogla da doživi pad na tabeli u preostala tri kola?

S obzirom da su Zagrepčani u prethodna dva kola teže dolazili do pobeda nad Igokeom i FMP-om od očekivanog, možda ni tu opciju ne treba odbaciti, iako Cedevita ima bolji međusobni skor i od Budućnosti, i od Partizana.

Cedevita će u naredna dva kola gostovati ekipama koje se grčevito bore za opstanak i koje će imati veliki motiv - Krki i Olimpiji, a potom će dočekati i barski Mornar koji je u velikom padu forme.

Dakle, ako Partizan ostvari sve tri pobede, biće sigurno treći, a ako uz to i Cedevita doživi dva poraza, možda crno-beli mogu čak i do drugog mesta.

20. kolo:

Crvena zvezda - Partizan

Krka - Cedevita

Budućnost - Zadar

21. kolo:

Zadar - Crvena zvezda

Partizan - Igokea

Olimpija - Cedevita

Mega Bemaks - Budućnost

22. kolo:

Crvena zvezda - Mega Bemaks

Cedevita - Mornar

FMP - Partizan

Budućnost - Cibona

- Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.