Partizan od minus 18 do pobede protiv Panatinaikosa, u četvrtfinalu na Real

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Apr.2023, 08:31

Partizan od "minus 18" do pobede protiv Panatinaikosa, u četvrtfinalu na Real

Košarkaši Partizana savladali su večeras Panatinaikos 83:81 (18:26, 21:19, 19:21, 25:15) u utakmici poslednjeg 34. kola Evrolige.

Crno-beli su na kraju završili kao šesti i u četvrtfinalu igraće protiv Real Madrida.

U krcatoj Areni, gde je oboren rekord jer je Partizan postao prvi klub u elitnom takmičenju sa više od 300.000 navijača u sezoni, crno-beli su uspeli da nadoknade minus od 18 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poena (38:20) i dođu so 20. pobede trojkom Džejmsa Nanelija 32 sekunde pre kraja.

Dante Eksum bio je najefikasniji sa 18 poena, Kevin Panter ubacio je 17, a Aleksa Avramović 14 poena.

Kod Panatinaikosa Dvejn Bejkon ubacio je 19 poena.

Serelis: Partizan odličan tim sa najboljim trenerom, imaju šanse protiv Reala

Trener Panatinaikosa Hristos Serelis je posle poraza rekao da su crno-beli odlična ekipa sa najbolji trenerom u Evropi.

"Za moju ekipu ovo je bila veoma loša sezona i želeli smo da pokažemo da možemo da igramo ravnopravno protiv odličnog Partizana koji vodi najbolji evropski trener Željko Obradović", rekao je Serelis na konferenciji za medije.

Prvo poluvreme smo odigrali odlično, čitali smo njihove napade i odbranu, ali smo posle pali u igri, a Partizan se podigao, dodao je on.

"Mislim da smo utakmicu izgubili lošim rešenjima i odlukama u poslednja dva napada. Što se tiče Partizana, mislim da nijedan tim iz gornjeg dela tabele nije želelo da igra protiv Partizana u plej-ofu, pa tako ni Real, a šanse "crno-belih" rastu jer na klupi imaju najboljeg trenera Evrope", rekao je Serelis.

Žalgiris pobedom u Minhenu do plej-ofa i duela sa Barselonom

Košarkaši Žalgirisa pobedom protiv Bajerna u Minhenu 83:80 obezbedili su "poslednju kartu" za plej-of Evrolige i za mesto na Fajnal-foru kome su domaćini boriće se protiv Barselone.

Olimpijakos će na Fenerbahče, a Monako protiv Makabija.

Partizan ide na Real Madrid, a četvrtfinale počinje 25. aprila.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sprema se fešta u Areni, Partizan maksimalno na Panatinaikos

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Apr.2023

Košarkaši Partizana od 20.30 dočekuju Panatinaikos u poslednjem meču ligaškog dela sezone 2022/23. Evrolige.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.