Fenjeraš Partizanova priprema za derbi

Izvor: B92, 02.Jan.2024, 10:25

"Fenjeraš" Partizanova priprema za derbi

Košarkaši Partizana Novu godinu u Evroligi ovog utorka počinju duelom protiv Asvela u Štark areni od 20.45.

Crno-beli ovaj susret čoćekuju posle dva evoligaška poraza od Reala i Virtusa, a meč sa francuskim timom u 18. kolu elitnog takmičenja, prilika je da Partizan u 2024. godini okusi slast pobede.

Izabranici Željka Obradovića trenutno imaju skor od devet pobeda i osam poraza, 2023. godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su završili trijumfalno u ABA ligi kada su u Baru bili bolji od Mornara, ali domaćin će i pred ovaj okršaj imati staru boljku, koja ga je mučila tokom prethodnih 17 rundi.

Uroš Trifunović i Aleksa Avramović još uvek nisu spremni da pomognu timu, Alen Smailagić je se oseća bolje. Pod znakom pitanja je i Zek Ledej, koji nije trenirao pred Asvel, a prethodno ga nije bilo ni u rosteru protiv Mornara.

Ono što je dobra vest za regionlnog šampiona jeste to što je Obradović meč u Baru iskoristio da maksimalno odmori nosioce igre.

Doziranu minutažu imali su kapiten Kevin Panter, Džejms Naneli, Pi Džej Doužer, Bruno Kaboklo i Frenk Kaminski, kako bi crno-beli saučavli svežinu pred veoma važnu prvu nedelju januara, u kojoj im sleduje i večiti derbi na gostovanju.

Rezervisti su izneli veliki posao u Baru, a tu je i najnovije pojačanje Džejlin Smit, koji će ovog utorka imati debi za crno-bele u Evroligi.

Smit je prvi nastup imao u ABA ligi, pokušavao je da oseti loptu i tim, ispromašivao se u Baru (1/2 za dva, 3/11 za tri), ali je na kraju taj susret završio sa 11 poena i šest asistencija.



"Baš sam uzbuđen, jedva čekam da igram pred 20.000 navijača. Želim da osetim tu energiju. Na meni je da izvučem najbolje iz prve odigrane utakmice u dresu Partizana. Imamo isti pristup u svakoj utakmici, tako se pripremamo d
a odradimo posao protiv teškog protivnika. Moramo da damo sve od sebe protiv Asvela iako su oni trenutno na samom dnu tabele. Drago mi je što imamo oba meča ove nedelje u Beogradu, jer u četvrtak igramo protiv Crvene zvezde. Imaju sjajne igrače na čelu sa Lijem, De Koloom i Luvavuom, ali sam spreman da se nadmećem kako u odbrani, tako i u napadu", rekao je Smit.

Ekipa Đanmarka Poceka trenutno je najlošiji tim u Evroligi sa samo dve pobede i 15 poraza, a u Beograd stiže posle tesnog poraza od Real Madrirda i sa željom da se sličnom igrom nametne i Partizanu, koji ima ulogu favorita protiv francuskog predstavnika.

Asvel će u Štark areni igrati bez Nanda de Koloa, a na mesto uspeha vraćaju se Žofri Lovernj i Boris Dalo, igrači koji su nekada branili crno-bele boje i koji su baš u tom klubu stekli košarkašku afiramciju.

Partizan je u prvom meču sezone ubedljivo slavio kao gost (88:62), ali bez obzira na trenutni poredak na tabeli, Obradović poziva na oprez. protiv tima koji je poslednuu pobedu u Evroligi zabeležio 15. novembra 2023. protiv berlinske Albe.

"Najmanje što treba da gledamo je njihova pozicija na tabeli.Otkako je Poceko došao, oi su tim koji je u svim utakmicama pokazali ono što njega krasi kao trenera, a to je karakter. I u svim utakmicama su bili veoma blizu da pobede. Košarka je takav sport da su izgubili i neke mečeve koje je bilo praktično nemoguće izgubiti. Maksimalno poštovanje, naravno sa željom da otvorimo ovu godinu dobrom utakmicom i pobedom", istakao je Obradović.

Ulog i želja za pobedom su veliki, jer bi trijumf protiv Asvela bio dobra doza samopouzdanja i energije pred nastavake duple nedelje, u kojoj Partizan u četvrtak ima večiti derbi protiv Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.