Izvor: Politika, 05.Sep.2010, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fantastični Kleo

Partizan je sa svojim novim zvezdama Kamarom i Stojkovićem i Brazilcem Kleom demonstrirao izvanrednu igru protiv kulskog Hajduka: Partizan – Hajduk 2:0 (1:0). – Strelci: Kleo u 30. i Šćepović u 61. minutu

Partizan je u zaostalom meču drugog kola šampionata predstavio svoje najnovije zvezde prelaznog roka Kamaru i Stojkovića, dok je Boja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << proveo meč na klupi. Ipak, prva ličnost utakmice bio je Brazilac Kleo, najveći miljenik partizanovih navijača u zadnje vreme, koji je u 30. minutu razgalio srca najvernijih pristalica ovog kluba postigavši retko viđen gol i to u svom stilu – brazilskom. Naime, Partizan je u najvećem delu utakmice diktirao tempo pokazavši da će u ovom prvenstvu i dalje biti kandidat broj jedan za osvajanje, odnosno odbranu titule.

U tom 30. minutu, u gužvi gostiju iz Kule, koji su, doduše bez obzira na poraz prikazali dopadljivu igru, Brazilac Kleo je na leđima imao čuvara Radanovića, da bi se na nekih 10–11 metara odlučio na najatraktivniji potez u fudbalskoj igri, popularne „makazice”, šutiravši nogama sa nekih 11 metara čime je lobovao golmana Brača. Onda se na tribinama zaorilo njegovo ime i nastale su ovacije na otvorenoj sceni. Ako sve bude u redu Kleo će za nekih desetak dana dobiti srpsko državljanstvo ćime će se staviti na raspolaganje i selektoru Radomiru Antiću.

Sve ove najnovije igrače koji su za kratak vremenski period pojačali redove „crno-belih treba ukomponovati, pružiti im prava zaduženja kako bi mogli da daju maksimum. Taj proces neće biti ni malo lak jer Stanojevića očekuje veliki posao.

Pojačanje iz finskog Helsinkija Muhamed Kamara – Medo pokazao je u pojedinim momentima da će biti veliko pojačanje „crno-belih”. Od njega se posebno očekuje da pun doprinos na evro-sceni u mečevima Lige šampiona. Golman Vladimir Stojković je dobro prihvaćen od najvernijih navijača i to je bio prvi preduslov da ima uspešno veće bez obzira na činjenicu što je protiv Hajduka imao malo posla.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena Partizan je mogao da poveća vođstvo ali je u dva navrata prečka spasila goste iz Kule. Prvo je Ilijev šutirao da bi golman Brač intervenisao a lopta pogodila prečku, a samo minut kasnije, nakon povratne lopte Ilića, partizanovog glavnog kreatora u odsustvu Portugalca Moreire, Kleo je dobro uzdrmao prečku.

U drugom poluvremenu šansu je dobio mladi Marko Šćepović, nova nada Partizana, koji je u 61. minutu, nakon što je golman Stojković degažirao dugu loptu a Kasalica nespretno intervenisao iskosa sa desne strane koji metar u šesnaestercu, odlučio se na udarac u suprotni golmanov ugao i „crno-belima” doneo novu prednost. U meču sa Hajdukom posebno je bio raspoloženi mladi Aleksandar Miljković koji se nakon duge pauze uspešno vratio na teren, a dok je imao snage pun doprinos u Partizanovoj novoj pobedi dao je i Stefan Babović.

Stadion Partizana. Gledalaca: 6125. Sudija: Svetislav Marušić (Kraljevo). Strelci: Kleo u 30. i Šćepović u 61. minutu. Žuti kartoni: Mrđanin, Jovanović (Hajduk).

PARTIZAN: Stojković 7, Miljković 7,5, Kizito 7,5, Stanković 6,5, Krstajić 6,5, Kamara 7,5, Smiljanić 6,5, Babović 7 (od 63. Davidov 6), Ilić 7 (od 85. Brašanac –), Ilijev 6,5 (od 55. Šćepović 7), Kleo 8.

HAJDUK: Brač 6, Petrović 6 (od 71. Marjanović –), Fejsa 6,5, Radanović 6, Kasalica 6 (od 63. Komazec –), Mrđanin 6,5, Jovanović 6, Bogić 6, Lalević 6 (od 46. Pauljević 6), Maksimović 6, Živanović 6.

IGRAČ UTAKMICE: Kleo (Partizan).

 --------------------------------------------------------------------------------

Aplauzi Stojkoviću

Golman Vladimir Stojković, koji je nekada nosio dres Crvene zvezde, dočekan je ovacijama u Humskoj. Naime, prilikom svakog dodira sa loptom Stojković je dobio aplauz na otvorenoj sceni od navijača Partizana, čime su otklonjene sve nedoumice oko njegove podrške. Nema sumnje da će u takvoj atmosferi Stojković biti još sigurniji čime će i Partizan dobiti. Aplauze je dobio i Kamara pa se stiče utisak da dobra atmosfera svakako stvara i još bolji rezultat a to je u ovom momentu „crno-belima” najpotrebnije.

D. T.

D. Todorović

objavljeno: 05/09/2010
Pogledaj vesti o: Kleo

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.