Faktor Pionir čeka Litvance

Izvor: RTS, 25.Nov.2010, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Faktor Pionir čeka Litvance

Sudar giganata evropske košarke. Partizan protiv Žalgirisa u utakmici, koja "crno-bele" može izbaciti na prvo mesto Grupe A Evrolige. Litvanci u prvoj utakmici slavili sa 11 poena razlike. Partizan želi bilo kakvu pobedu. Karte rasprodate, direktan prenos na našem Drugom programu od 20.25.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ekipa koja pravi najviše faulova u Evroligi protiv tima koji šutira najviše penala. Partizan dočekuje Žalgiris u odličnoj formi što bi, uz standardno fanatičnu podršku navijača, moglo doneti "crno-belima" četvrtu pobedu u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi i izbaciti beogradski klub na čelo Grupe A.

Partizan će, svakako, želeti da uzvrati Litvancima za poraz u prvom delu takmičenja po grupama, kada je Žalgiris protiv, slabo uigranog, tima Vlade Jovanovića slavio 73:62.

"Crno-beli" u utakmicu sa Žalgirisom ulaze posle dve uzastopne pobede u Evroligi, protiv Prokoma i Kahe Laboral, i sve boljom formom ključnih igrača, Džejmsa Gista, Jana Veselog i Dušana Kecmana.

Na drugoj strani, Aco Petrović na raspolaganju ima odlično uravnotežen sastav, u kojem čak osam igrača postiže šest do 11 poena po utakmici, pri čemu Mirza Begić polako izrasta u jednog od najkorisnijih evropskih centara.

"Mislim da je Partizan favorit, jer igra kod kuće. Ako dozvolimo sebi da razmišljamo o navijačima, onda su naše šanse male", rekao je Petrović.

"Apsolutno se ne opterećujemo razlikom, priželjkujemo dobru utakmicu", najavio je Jovanović. "Posle pet kola i skora 4:1, moramo maksimalno da ih poštujemo. Nadam se da ćemo odigrati koncentrisano i da ćemo kvalitet, pokazan u prethodna dva kola, uspeti da pretvorimo u standard".

Prvu utakmicu u Kaunasu, Partizan je izgubio rezultatom 73:62, ali su se stvari od tada dramatično promenile, jer se Oliver Lafajet uklopio u ekipu, a došao je i sjajni Džejsm Gist.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.