FUDBALSKA EVROPA ISPRAĆA ČIČU, DOLAZI I OSIM

Izvor: Kurir, 16.Jan.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FUDBALSKA EVROPA ISPRAĆA ČIČU, DOLAZI I OSIM

BEOGRAD - Fudbalska Evropa i svet oprostiće se sutra od legendarnog trenera Miljana Miljanića, pošto su dolazak na sahranu potvrdili predstavnici UEFA, FIFA, delegacija Reala, kao i brojni prijatelji iz nekadašnje SFRJ koje predvodi Ivica Osim.

BEOGRAD - Fudbalska Evropa i svet oprostiće se sutra od legendarnog trenera Miljana Miljanića, pošto su dolazak na sahranu potvrdili predstavnici UEFA, FIFA, delegacija Reala, kao i brojni prijatelji iz nekadašnje SFRJ >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koje predvodi Ivica Osim.

Selektor reprezentacije Jugoslavije, koja je na šampionatu sveta u Italiji osvojila peto mesto nije bio u Srbiji još od 1992. godine, kada je zbog rata u Bosni i Hercegovini podneo ostavku na mesto trenera Partizana, ali doći će da oda počast legendarnom Čiči od kojeg je učio trenerski zanat.

Dolazak na sahranu potvrdili su i Safet Sušić, Dušan Bajević i Faruk Hadžibegić, iz Hrvatske dolaze Slaven Zambata, Ante Pavlović i Ivica Grnja, iz Slovenije Rudi Zavrl, iz Crne Gore Dejan Savićević, očekuje se i delagacija iz Makedonije, ali i mnogih drugih zemalja.

Delegaciju Reala predvodiće Emilio Butragenjo i Amansio, kao predstavnik UEFA dolazi član Izvršnog komiteta Rumun Mirčea Sandu, dok je iz FIFA potvrđen dolazak, ali još nije poznato ime predstavniak Međunarodne fudbalske federacije.

Miljanić je posle duge i teške bolesti preminuo u petak u Beogradu u 82. godini.

Komemoracija će se održati sutra od 12 časova u Skupštini Beograda, a sahrana od 14.30 u Aleji velikana na Novom grobolju u Beogradu.

Otvorena knjiga žalosti

 Knjiga žalosti povodom smrti legendarnog trenera Crvene zvezde i selektora reprezentacije Jugoslavije Miljana Miljanića otvorena je danas u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije (FSS).Već u prvim satima na desetine poštovalaca jednog od najboljih srpskih trenera u istoriji upisali su se u Knjigu žalosti, a među njima i Vladimir Petrović Pižon, koji je kako je rekao "imao čast da mu Miljanić bude trener u Zvezdi i reprezentaciji".

U Knjigu žalosti upisao se i aktuelni selektor Radovan Ćurčić, kao i direktor marketinga Crvena zvezda Zoran Avramović.

"Miljanić je bio simbol jednog vremena, simbol fudbala, veliki čovek koji je imao puno prijatelja širom sveta, stvarao je prijateteljstva svakog jutra, imao je i mnogo poteškoća i problema, ali iz svih njih je isplivao kao pobednik. Svakako, on je jedan i od naših najvećih trenera, ako ne i najveći i srećan sam što sam imao čast da sarađujem sa tako velikim čovekom", rekao je Avramović.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropa na Miljanićevoj sahrani

Izvor: BanjalukaLive.com, 16.Jan.2012

Dolazak na sahranu Miljana Miljanića potvrdili su predstavnici UEFA, FIFA, delegacija Reala, kao i brojni prijatelji iz nekadašnje SFRJ, koje predvodi Ivica Osim. Osim, selektor reprezentacije Jugoslavije, koja je na šampionatu svijeta u Italiji 1990. osvojila peto mjesto, nije bio u Srbiji još...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Oproštaj od Miljana Miljanića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2012, 10:30

BEOGRAD -..Fudbalska Evropa i svet oprostiće se danas od legendarnog trenera Miljana Miljanića, pošto su dolazak na sahranu potvrdili predstavnici UEFA, FIFA, delegacija Reala, kao i brojni prijatelji iz nekadašnje SFRJ koje predvodi Ivica Osim...Selektor reprezentacije Jugoslavije, koja je na šampionatu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.