FOTO PRIČA: Duh Feliksa Magata na treningu Partizana

Izvor: MozzartSport.com, 08.Feb.2016, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO PRIČA: Duh Feliksa Magata na treningu Partizana

Zahtevne vežbe podsetile crno-bele na surove metode nemačkog trenera, ali i ono što je nekad u Italiji radio Zdenjek Zeman

                             (OD SPECIJALNOG IZVEŠTAČA MOZZART SPORTA SA KIPRA)

Od podnožja do vrha Feltins arene, pa nazad. Tako je nekad Feliks Magat maltretirao fudbalere Šalkea, iscrpljujućim treninzima ih ili kažnjavao za nedisciplinu ili "nabijao" kondiciju, a surovi metodi njegovog rada ostali su da žive >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i danas, ne samo u Nemačkoj.

Ruku na srce, šef stručnog štaba Partizana Ivan Tomić nije tako bezobziran prema igračima. Naprotiv, može se reći da je za kratko vreme uspostavio fenomenalan odnos poverenja, koji je do izražaja došao jutros, za vreme treninga na stadionu Makario, jer su svi fudbaleri njegove zamisli odradili, a da nisu - zucnuli.

Posebno se to odnosi na zahtevan deo treninga na stepenicama, kad su umesto Ivana Tomića, komandnu palicu preuzeli kondocioni treneri Miša Filipović i Aleksandar Tomić. Po njihovim uputstvima, podeljeni u dve grupe, crno-beli su odradili set vežbi koje imaju za cilj povećavanje eksplozivnosti.

"Ovo je san svakog kondicionog trenera. Rad bez lopte. Da vas vidim", osmehivao se Filipović.

Od dna do vrha trbina Partizanovi fudbaleri izvodili su takozvane "žablje skokove", koje su Valerija Božinova podsetile na metode koje je imao i u Italiji.

"Sve ovo smo radili kod Zdenjeka Zemana, samo smo oko vrata nosili gume napunjene peskom, bilo je teže", prisetio se Bugarin.

Zanimljivo, jedini fudbaler Partizana koji je dobio popust da propusti ovu vežbu bio je kapiten Saša Ilić. Popeo se na vrh stadiona i odatle kontrolisao rad saigrača, povremeno ih imitirajući i zadirkujući ako vežbu ne bi izveli prema uputstvima.

Do kraja treninga, ali na terenu, crno-beli su nastavili da rade na poboljšanju eksplozivnosti, tako što su oko struka zakačili kanap na čijem je kraju bila guma, koji su vukli po 20 metara.

U trenažni proces vratili su se Marko Jevtović, Marko Golubović i Ivan Petrović, dok su Marko Jovanović, Sedrik Gogua i Ivan Bandalovski radili odvojeno od ekipe. Očekuje se da ubrzo i oni budu u stroju.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: MOZZART Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.