Izvor: RadioCity.rs, 15.Feb.2019, 01:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP i Partizan prvi polufinalisti Kupa Radivoj Korać

 

FMP je savladao ekipu Sveti Đorđe iz Žitišta rezultatom 112:58 (23:23, 31:11, 29:9, 29:15).
Uvodni minuti meča protekli su uz dosta grešaka i promašenih šuteva na obe strane, a posle treće trojke vojvođanskog tima u 5. minutu bilo je 11:8 za ekipu Sveti Đorđe, koja je parirala ekipi iz Železnika tokom cele prve četvrtine završene rezultatom 23:23. Tim iz Žitišta je u prvoj četvrtini pogodio čak sedam trojki, od čega je četiri postigao Tomić. Na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << druge četvrtine Beograđani su imali velikih 54:34, pa je praktično pitanje polufinaliste već bilo rešeno, a i u trećoj četvrtini bila je evidentna razlika u kvalitetu u korist FMP, iako su se momci iz Žitišta hrabro borili. Beograđani su u poslednjoj deonici nastavili da uvećavaju prednost do konačnih 112:58.
Vladimir Jovanović, trener FMP čestitao je ekipi Svetog Đorđa, ne samo na plasmanu nego i na igri u prvoj četvrtini, kada su šutirali 11-7 za tri poena, što odavno nije viđeno. Govoreći o igri svog tima rekao je kako je presudio idividualni kvalitet i fizička sprema, a da je krajnja razlika nerealna u odnosu na prikazanu igru na terenu.
„Čestitam mojoj ekipi na pobedi, ali i navijačima iz Žitišta koji su došli da bodre svoj tim i uživaju u ostvarnju sna, što je najlepše u košarci… Mi se sada okrećemo polufinalu... Za sve nas je najvažnije da se posle ovog Kupa priča samo o košarci, a da najbolja ekipa pobedi“.

Marko Boljac, trener Svetog Đorđa, sportski je čestitao ekipi FMP na pobedi.
„Čestitam FMP, hvala im što smo imali čast da igramo protiv njih. Dobro smo otvorili meč i pokazali da možemo da pružimo i jači otpor, ali je kasnije došla do izražaja njihova fizička sprema. Ove godine smo pružili 15 minuta dobre košarke, nadam se da ćemo sledeće godine imati priliku za 30 minuta“.

U drugoj četvrtfinalnoj utakmici na Čairu Partizan je savladao ekipu Novog Pazara rezultatom 102:72 (26:20, 25:15, 23:19, 28:18).
Crno –beli su na startu potvrdili da su apsolutni favoriti i već u 4. minutu rezultat je bio 13:6. Novopazarci su se dobro borili tokom prve četvrtine, ali su zatim posustali, da bi Partizan već na startu treće deonice otklonio sve dileme o pobedniku ovog meča, pošto su poveli 64:40. Ekipa Novog Pazara je pokušavala da parira, ali je Partizan ipak rutinski stigao do ubedljive pobede i polufinala.
Andrea Trinkijeri, trener Partizana čestitao je košarkašima na odličnoj igri.
„Želim da čestitam Novom Pazaru na dobroj igri. Borili su se, imali dobre momente… Mi smo igrali korektno, napravili smo prvi korak, sad se pripremamo za drugi, nema tu puno priče… Čestitam mojim igračima kako su se borili… Protiv FMP biće izuzetno teško. Oni igraju dugo zajedno, znaju kako da te nateraju da igraš loše, čvrsti su… Kup ni u jednoj zemlji nije takmičenje za favorite, to je jedna utakmica, moramo biti puno disciplinovaniji.“
Oliver Popović, trener Novog Pazara uzvratio je sa čestitkama i priznao da nisu imali dovoljno snage da pariraju ekipi crno-belih.
„Čestitam Partizanu zasluženu pobedu. Pokušali smo da budemo konkurentni, što smo uspeli u početku, ali nismo mogli da pariramo Parizanu koji je imao odličan procenat za tri poena. U prvih 25 minuta smo se držali, ali je kvalitet rivala presudio.“

Sutra su na programu još dve četvrtfinalne utakmice. Mega Bemax i Borac se sastaju od 17 sati, a zatim Crvena zvezda mts igra sa ekipom Dynamic VIP PAY od 19 i 30.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.