FMP bolji od Partizana!

Izvor: Sportske.net, 30.Dec.2017, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP bolji od Partizana!

Loša partija izabranika Nenada Čanka, FMP je slavio u Železniku i tako pretekao Partizan na tabeli.

Velika pobeda FMP-a, savladan je Partizan u reprizi prošlogodišnjeg polufinala domaćeg plej-ofa.

FMP je slavio na kraju sa 83:71.

Neizvesno je bilo od samog starta, Jeremić je pogodio dve trojke, a na drugoj strani se probudio Novica Veličković, a Partizan je poveo kada je Vilijams Gos uspeo da pogodi za 2 poena, bilo je 11:13.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<
Pecarski je bio sasvim solidan u dresu Partizana, zadavao je probleme protivničkim centrima, a upravo je on započeo seriju Partizana svojim pogotkom za dva poena.

Nastavio je Mihajlo Andrić sa dve trojke, na semaforu je pisalo 24:30, bila je to prva veća prednost crno-belih.

Čović je držao FMP u igri, pogodio je neverovatnu trojku za 30:31, ali je na drugoj strani Vanja Marinković pogodio svoju prvu trojku za 30:34, u prethodnom napadu je upravo on zajedno sa Pecarskim zaustavio Filipa Čovića u napadu koji je FMP imao za vođstvo. Nedugo zatim i Andrić pogađa treću trojku, četvrtu za Partizan za 31:37.

Napravili su domaći seriju od 5:0, nisu dali Partizanu da se odlepi kada je to njima bilo potrebno.

Partizan je izgubio loptu u poslednjem napadu, FMP je uspeo da sustigne prednost u poslednjoj sekundi i završeno je nerešenim rezultatom.

FMP je u nastavku bolje počeo, stvarali su prednost od samog početka, trojkom Jeremića su došli do +6, a sa pet uzastopnih poena Bursaća stigli su do 57:48.

Vilijams Gos je krenuo nešto ozbiljnije ka košu domaćih, vezao je jednu asistenciju i 6 poena za 60:56, nije dozvolio ekipi FMP-a da se odvoji, a kada je Šalić pogodio za 60:58 izgledalo je kao da će Partizan vrlo brzo vratiti prednost.

Radanov i Uskoković su vratili veću prednost "Panterima" početkom poslednje deonice, a kada je Apić pogodio bilo je 72:62. FMP je dugo bio na 72 poena, crno-beli su to počeli da koriste, vezali 5 poena gde smo videli i monstruozno zakucavanje Đoka Šalića.

Loši napadi na obe strane su usledili, da bi na 4 i po minuta do kraja Simanić je pogodio za tri poena iz ugla preko ruke. Partizan je u tim minutima veoma loše branio svoj koš, FMP je imao veliki broj ofanzivnih skokova, što je frustriralo navijače Partizana.

Dosta toga je bilo rešeno kada je Filip Čović uspeo da pogodi uz dodatno slobodno bacanje na 3 i po minuta do kraja, tada je bilo 78:68, Partizan nakon toga nije uspeo da se vrati u igru, što je možda bilo jasno i nakon što je neko iz redova crno-belih dobio tehničku grešku, bilo je nakon poena Simanića 81:68 na 2:30 do kraja. Rutinski je privedena utakmica od strane košarkaša FMP-a, nisu imali problema jer crno-beli danas nisu imali snage da se nose svih 40 minuta sa njima.

Partizanu je ovo 8. poraz u sezoni ABA lige uz 6 pobeda, FMP ga je sada pretekao na tabeli, ima skor 7-7.

Jeremić je imao 14 poena kod domaćih, 13 je upisao Apić, Čović i Lazarević po 9. Kod Partizana se izdvojio Andrić sa 16, Gos je imao 14, a Novica Veličković 13.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.