FK Partizan protiv nasilja nad ženama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2019, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FK Partizan protiv nasilja nad ženama

Fudbalski klub "Partizan" je još jedan srpski klub koji se odazvao kampanji koju sprovodi Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, u cilju smanjenja nasilja nad ženama.

Na večerašnjoj utakmici koju Partizan igra u Ligi Evrope protiv AZ Alkmara biće postavljeni transparenti "Stop nasilju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nad ženama" na srpskom i engleskom jeziku.

"Velika zahvalnost Partizanu jer je prepoznao napore države u borbi protiv nasilja nad ženama. Fudbalski stadioni jesu mesto sa kojeg šaljemo snažnu poruku da je nasilje nad ženama nedopustivo. Posle Crvene zvezde, sa kojom treću sezonu zaredom sarađujemo, raduje me što je i naš drugi trofejni klub deo ove kampanje. Danas će se iz Beograda u Evropu i svet poslati jasna poruka - Stop nasilju nad ženama!", izjavila je tim povodom potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Zorana Mihajlović.

Mihajlovićeva je još jednom naglasila da je rodno zasnovano nasilje, kao ogromna pošast svakog društva, veliki problem svih.

"Ako želimo društvo oslobođeno od nasilja, govora mržnje i diskriminacije, moramo svi zajedno da se protiv toga borimo - i država, i civilni sektor, i mediji, ali i svaki građanin i građanka Srbije. Verujem da će navijači Partizana nastaviti da promovišu vrednosti za koje se i njihov klub zalaže, a to je svakako nenasilno društvo", dodala je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.