FK Partizan – fabrika talenata

Izvor: B92, 13.Maj.2021, 10:09

FK Partizan – fabrika talenata

Partizan već godinama ne uspeva da osvoji titulu šampiona Srbije, ali i dalje predstavlja najveću fabriku talenata u našoj zemlji.

Najnovija istraživanja Internacionalnog centra za sportske studije (CIES) pokazuju da trener crno-belih Aleksandar Stanojević u prvom timu trenutno ima čak 14 igrača koji su ponikli u Partizanovoj školi.

Po tome je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan na deobi 13. mesta na Starom kontinentu, i logično prvi u Superligi, prenose "Večernje novosti".

Na vrhu Evrope su češka Sigma i francuski Sent Etjen sa po 17 igrača iz svoje akademije u prvom timu.

Slede Dinamo Kijev, Admira Vaker, Real Sosijedad, Zbrojovka Brno, Vitorul i Opava sa po 16.

Zanimljivo je da engleski giganti Mančester junajted i Liverpul imaju čak po 15 igrača koji su prve fudbalske korake učili na "Old Trafordu", odnosno "Enfildu" i zaigrali za seniorski saastav.

Što se tiče Srbije, Partizanu je najbliži gradski rival Rad sa 13 fudbalera koji su ponikli na Banjici, dok po 11 imaju Čukarički i Mačva.

Četvorostruki uzastopni šampion Srbij Crvene zvezda je tek na 12. mestu sa samo pet igrača iz svoje škole u prvom timu.

Partizan predvode Jović, Stevanović, Pavlović, Štulić, koji već uveliko imaju pristojnu minutažu kod trenera Stanojevića.

S druge strane Topčiderskog brda, trener Dejan Stanković se oslanja na umešnost Gavrića, Nikolića, Erakovića...

Partizan je prilikom jesenje analize "ambasadora" kluba u raznim ligama širom Evrope bio na prvom mestu istraživanja CIES sa čak 85 fudbalera koji su ponikli u "Zemunelu", a igraju na raznim adresama po Starom kontinentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.