FIBA zahteva: Kaznite Partizan!

Izvor: RTS, 04.Jul.2016, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA zahteva: Kaznite Partizan!

FIBA, odnosno njen odsek zadužen za rukovođenje evropskom košarkom, zatražila je od Košarkaškog saveza Srbije da se protiv Partizana preduzmu disciplinske mere („hitne mere" je tačna formulacija) zbog odluke crno-belih da igraju Evrokup.

Kako prenosi „Sportski žurnal", izvršni direktor FIBA Evrope Kamil Novak poslao je pismo nacionalnim savezima onih zemalja čiji klubovi igraju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Evrokup, sa eksplicitnim zahtevom da se protiv njih pokrenu disciplinske mere.
Hrvatski savez, kao što je obelodanjeno u četvrtak, već je pokrenuo postupak protiv Cedevite. Reakcije našeg, ali i saveza Crne Gore (Budućnost) i Slovenije (Olimpija), za sada izostaju.
Ovde se vredi podsetiti da je pre otprilike mesec dana regionalni sud u Minhenu doneo presudu koja naglašava da FIBA nema pravo da kažnjava klubove, saveze i reprezentacije, ali je isti sud potom uvažio žalbu FIBA.
To je dovelo do oređene pat pozicije, pošto i FIVA i Evroliga na neki način svojataju pobedu u ovom slučaju.
Košarkaški savez Srbije je veštim manevrisanjem (jako važna sposobnost u ovim neobičnim vremenima za evropsku košarku) uspeo da spreči oduzimanje kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre i izdejstvovao ukidanje suspenzije seniora sa Evrobasketa 2017. godine. Ostaje da se vidi kako će se sada postaviti u Sazonovoj.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.