F4: Partizan pao opet posle produžetka

Izvor: Vesti-online.com, 09.Maj.2010, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

F4: Partizan pao opet posle produžetka

Košarkaši Partizana poraženi su od ruskog CSKA, posle produžetaka rezultatom 90:88 (25:20, 22:24, 14:18, 17:16; 12:10) u meču za treće mesto na Final 4 Evrolige u Parizu.

Ekipa CSKA bolje je otvorila duel najviše zahvaljujući Amerikancu Trajanu Lengdonu, koji je bio nepromašiv u šutu za dva poena. CSKA je imao prednost od 18:8 u prvoj četvrtini, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je serijom od 8:2 Partizan stigao na minus pet posle prvih 10 minuta igre. U drugoj deonici Lengdon nastavlja da rešeta koš Partizana, a u prvom poluvremenu postigao je čak 22 od ukupno 47 poena svog tima. Bez obzira na dominaciju "crno-belih" u skoku u prvih 20 minuta, čak 21 naspram osam CSKA, Rusi su na odmor otišli sa tri poena prednosti, pre svega zbog fenomenalnog procenta u šutu za dva poena.

Start drugog poluvremena pripao je šampionu Srbije i razigranom Amerikancu Lorensu Robertsu, čiji su poeni jako nedostajali Partizanu u meču protiv Olimpijakosa. U nastavku meča obe ekipe su smenjivale u vođstvu i bilo je evidentno da će se ući u neizvesnu završnicu. Tako je i bilo pošto je CSKA u poslednjem minutu igre imao tri poena prednosti (72:69). Posle penal završnice i tajm-auta sa obe strane, šest sekundi pre kraja meča, CSKA je imao poen prednosti (77:76) a na liniju slobodnih bacanja stao je Viktor Hrijapa. Pogodio je jedno od dva, a loptu je prihvatio Amerikanac Bo Mekkejleb, koji je u samo pet sekundi pretrčao ceo teren i dvojicu igrača CSKA i položio loptu u koš za izjednačenje (78:78). Pokušao je Džej Ar Holden da u poslednjim stotinkama pogodi šut za pobedu, ali je promašio tako da je Partizan po drugi put u Parizu igrao produžetke.

Dodatnih pet minuta Dušan Kecman otvara trojkom, ali mu se ubrzao revanširao Lengdon. Imao je Partizan prednost 86:82 na minut i po kraja, ali je Hrijapa pogodio polaganje uz peti faul kapitena Božića za prednost Rusa od 87:86. Naredni napad realizuje Aleksandar Rašić za 88:87, tako da je ekipi CSKA ostalo 15 sekundi za poslednji napad. Na nesreću "crno-belih" Holden ostaje sam i pogađa trojku tri sekunde pre kraja produžetka. U poslednjem napadu, baš kao i protiv Olimpijakosa, Mekkejleb promašuje šut za pobedu.

Najefikasniji u ekipi Duška Vujoševića bio je Amerikanac Lorens Roberts sa 16 poena i osam skokova, Aleks Marić i Dušan Kecman dodali su po 15, a Jan Veseli i Mekejleb po 12. U ruskom timu nezaustavljiv je bio Amerikanac Trajan Lengdon sa 32 poena, Viktor Hrijapa je dodao 17, a Šiškauskas je ubacio 13.

Timu CSKA ovo je bio osmi uzastopni "Final 4" turnir i šestostruki je šampion Evrope. Partizan je jednom bio na evropskom tronu (1992) i ovo mu je bio četvrti nastup na završnim turnirima.

Igrači Partizana su, kao nakon meča sa Olimpijakosom, ostali na terenu i pevali zajedno za navijačima, kojih je danas u dvorani "Bersi" bilo oko 2000. Crno-beli su sa parketa ispraćeni skandiranjem: Šampioni, šampioni!

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan izgubio od CSKA posle produžetka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Maj.2010

PARIZ - Košarkaši Partizana zauzeli su četvrto mesto na završnom turniru Evrolige pošto su večeras u Parizu izgubili od ekipe moskovskog CSKA posle produžetka sa 90:88 (25:20, 22:24, 14:18, 17:16, 12:10)...U finalnoj utakmici večeras od 21 čas sastaju se Barselona i Olimpijakos...Prijateljska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.