Evropsko veče Nišlija - jedan odbranio ključni penal, drugi dao dva gola

Izvor: JužneVesti.com, 18.Avg.2023, 00:31

Evropsko veče Nišlija - jedan odbranio ključni penal, drugi dao dva gola

Niš nema klupskog predstavnika u evropskim takmičenjima u kolektivnim sportovima, ali ima fudbalere koji su večeras obeležili svoje evropske mečeve. Golman Partizana Aleksandar Jovanović odbranio je penal Alasgarovu u poslednjoj seriji za pobedu beogradskog tima nad Sabahom (2:0, pp 5:4) i prolazak u plej-of Lige konferencije, a sa dva gola Andrija Živković je upotpunio trijumf svog PAOK-a nad hrvatskim Hajdukom (3:0).

Andrija Živković >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dao dva gola u pobedi PAOK-a; foto: Fudbalski savez Srbije U revanš mečevima trećeg kola kvalifikacija za plej-of Lige konferencije Niš nije imao svog predstavnika, kao ni u nekom drugom evropskom takmičenju, ali imao je svoju decu koja su svojim klubovima doneli slavlje.

30-godišnji golman Partizana Aleksandar Jovanović, nekadašnji igrač Radničkog, obeležio je penal-seriju Partizana i Sabaha. Nakon poraza od 2:0 u prvom meču Beograđani su u revanšu nakon 90 minuta, ali i dva produžetka, imali 2:0. Usledili su penali i Partizan je vodio sa 5:4.

Onda je Jovanović odbranio prvi šut Namika Alaskarova, ali je poljski sudija Bartoš Frankovski poništio penal, jer je Nišlija izašao van crte. Drugi pokušaj je odbranio bez greške i tako postao heroj Partizana ove večeri.

Rekao sam i pre meča da ništa nije gotovo. Tako se i desilo. Drago mi je zbog publike. Drago mi je što se ovako završio - rekao je Jovanović nakon meča.

A u Solunu je PAOK dočekao Hajduk iz Splita nakon 0:0 u Hrvatskoj. 27-godišnji Nišlija, reprezentativac Srbije, postigao je dva gola, u 79. i 85. minutu za pobedu PAOK-a od 3:0.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.