Evroliga: Partizan sa Jugom, Jadranom i Budvom

Izvor: Glas javnosti, 09.Feb.2011, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroliga: Partizan sa Jugom, Jadranom i Budvom

BEOGRAD - Vaterpolisti Partizana igraće u četvrtfinalu Evrolige u grupi sa dubrovačkim Jugom, Jadranom iz Herceg Novog i Budvom, odlučeno je žrebom u Rimu.

U drugoj četvrtfinalnoj grupi igraće Mladost iz Zagreba, Primorje iz Rijeke, italijanski Pro Reko i mađarski Vašaš.

Prvo kolo u četvrtfinalu igraće se 16. februara.

U prvom kolu, 16. februara, "crno-beli" gostovaće Jadranu u Boki Kotorskoj gde ih očekuje prvi duel u evrokupovima sa starim rivalom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << iz doba zajedničke države.

Poslednjih godina postojanja Srbije i Crne Gore Jadran i Partizan vodili su velike borbe za domaće trofeje, a daleko uspešniji bili su Novljani.

U drugom kolu 9. marta u Beograd dolazi Jug, koji je u poslednjih pet godina bio čak četiri puta rival Partizana u Evroligi.

Dubrovčani su dva puta eliminisali naš najtrofejniji klub u četvrtfinalu, jednom je Jug bio bolji na završnom turniru, a prošle godine u Napulju posle produžetaka Beograđani su pobedili "gospare" u borbi za treće mesto na fajnal-foru.

Izabranicima trenera Igora Milanovića slede zatim dva duela sa Budvom - 26. ili 27. marta na Banjici i 13. aprila na Crnogorskom primorju.

U petom kolu Partizan će gostovati Jugu u "Gružu" 27. aprila, a učešće u drugoj fazi takmičenja "crno-beli" završavaju utakmicom sa Jadranom u Beogradu 4. maja.

Na završni turnir Evrolige, koje će biti održan 3. i 4. juna, plasiraće se po dve najbolje ekipe iz obe grupe. Domaćin fajnal-fora biće naknadno određen.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.