Evroliga: Partizan ponovo opasan

Izvor: S media, 05.Okt.2010, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evroliga: Partizan ponovo opasan

Zvanični veb-sajt Evrolige uoči početka sezone analizira i predstavlja sve klubove koji će ove godine učestvovati u elitnom takmičenju na "starom kontinentu".

Evo kako je najavljena sezona Partizana, prošlogodišnjeg učesnika finalnog turnira Evrolige:

"Nijedan klub koji će ove godine igrati Evroligu nije pretrpeo toliko izmena u igračkom kadru kao Partizan mt:s. Ipak, to sigurno ne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << znači da crno-beli neće, kao i prethodnih godina, biti jedan od najopasnijih protivnika naročito na domaćem terenu.

Prošle sezone, Partizan je bio tim o kojem je brujala cela Evropa, a činjenica da su iz senke stigli do finalnog turnira dovoljno govori. Šampion Srbije je u Parizu izgubio dve utakmice u neverovatno uzbudljivim završnicama, možda i najuzbudljivijim kada su završni turniri u pitanju.

Partizan je pripreme za predstojeću sezonu počeo zidanjem novih temelja, nakon što je Duška Vujoševića na klupi nasledio 37-mogodišnji Vlada Jovanović. Uprkos kraju jedne ere, dugogodišnja saradnja Vujoševića i Jovanovića ostavila je traga i beogradski klub će sigurno zadržati karakterističnu filozofiju igre.

Od igrača, Partizan na pozicijama bekova ima iskusne Dušana Kecmana (šampion Evrolige sa Panatinaikosom 2009) i kapitena Petra Božića, čije je iskustvo, ali i sve ono što radi van igre, od neprocenjive važnosti za tim i klub. Božić je sa 197 cm najniži igrač Partizana, a sa druge je među višim igračima u Evrolgi na svojoj poziciji. Skokovi, defanzivni i naročito ofanzivni, zaštitni su znak crno-belih i kategorija koja je donela mnogo uspeha tokom prethodnih sezona. Ne sme se zaobići ni sjajni Jan Veseli, jedan od najspektakularnijih igrača elitnog takmičenja i verovatno buduća NBA zvezda.

Od igrača koji mogu da "odskoče", izdvajaju se Branislav Đekić, Jaka Klobučar i Dragan Milosavljević, koji je stigao u klub tokom letnjeg prelaznog roka. Motivacija i način na koji Partizan pristupa utakmicama, a naročito igri u odbrani, garant su da će crno-beli pred svojim navijačima ponovo biti jedan od najtežnih protivnika u Evroligi."
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STIŽU DIVOVI IZ BEOGRADA!

Izvor: Kurir, 06.Okt.2010, 08:37

Možda nisu najbolji u Evropi, ali su najviši. Iako još nisu kompletirali roster, već sada je jasno - košarkašima Partizana ne nedostaje visine!..Možda nisu najbolji u Evropi, ali su najviši  Iako još nisu kompletirali roster, već sada je jasno - košarkašima Partizana ne nedostaje visine!...

Nastavak na Kurir...

„GALENIKA“ UZ CRNO-BELE DEVOJKE

Izvor: Kurir, 06.Okt.2010

Poznata farmaceutska kompanija „Galenika a.d.“ ponovo je stala uz ženski košarkaški klub Partizan. Juče su generalni direktor kompanije Nenad Ognjenović i predsednik crno-belih Radovan Draškić potpisali nov ugovor o saradnji...Trener Marina Maljković, koja je s Partizan Galenikom prošle...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.