Evokup: Partizan posle preokreta do prve pobede, šestorica dvocifrenih slomili Zenit

Izvor: BKTV News, 09.Okt.2018, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evokup: Partizan posle preokreta do prve pobede, šestorica dvocifrenih slomili Zenit

Košarkaši Partizana trijumfovali nad Zenitom u drugom kolu Evrokupa 89:82 (21:22, 18:24, 26:19, 22:17) u dvorani "Aleksandar Nikolić"

Ekipa Nenada Čanka zabeležila je prvu pobedu u ovogodišnjem Evrokupu, a čak šest košarkaša crno-belih upisalo je dvocifren broj poena.

Utakmicu je otvorio Vanja Marinković poenima sa penala, ali je potom usledila serija gostiju 10:0. Ipak, crno-beli su dobrom igrom do kraja uvodnih deset minuta stigli do samo poena zaostatka >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pa je četvrtina završena rezultatom 21:22.

U trenutku kada se Partizan po drugi put našao u vođstvu, košarkaši Zenita su ponovo napravili veliku seriju, ovog puta 12:0, pa je na semaforu stajao rezultat 26:36. Posle toga se do kraja poluvremena igralo u manjim naletima, a na odmor su crno-beli otišli sa -7 (39:46).

Treću četvrtinu obeležile su dve serije Partizana po 10:0.  Prvo su izabranici Nenada Čanka od minus devet došli do vođstva 52:51, pa su nešto kasnije novom serijom stigli do 63:55. Međutim, Rusi su odlično odigrali završnicu četvrtine i došli do izjednačenja 65:65 pred poslednjih deset minuta.

U poslednjoj četvrtini nijedna ekipa nije uspela da se odlepi na više od tri poena prednosti do dva minuta pred kraj, kada je poenima Đorđa Gagića Partizan poveo 83:78. Potom su se košarkaši Parnog valjka odbranili, a zatim je Gagić doneo +7 domaćem sastavu 80 sekundi pre kraja meča. Nisu uspeli gosti da se vrate posle toga i crno-beli su slavili rezultatom 89:82.

Najbolji u ekipi Partizana bili su Rade Zagorac i Džok Lendejl koji su postigli po 16 poena, pratili su ih Vanja Marinković, Bandža Si i Đorđe Gagić sa po 12, a 11 poena je ubacio Aleksej Nikolić.

Najefikasniji na večerašnjoj utakmici je bio košarkaš Zenita Džerod Jutof koji je zabeležio 25 poena i 10 skokova, a  dvocifreni su bili i Džejlen Rejnolds sa 16 poena, 14 je ubacio Filip Skrab, a 12 bivši košarkaš Crvene zvezde Gal Mekel. Reprezentativac Srbije Marko Simonović ubacio je četiri poena.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.