Izvor: Piplmetar.rs, 04.Jul.2023, 00:31

Evo ko je bio Sesil Eksum: Miljenik Grobara, osvojio titulu sa Džordanom i Danteova najveća podrška

Sesil je bio omiljeni u Areni

Foto: MN Press/Marko Metlaš


Sesil Egzum, otac bivšeg košarkaša Partizana Dantea Egzuma je preminuo u bolnici u Sjedinjenim Američkim Državama.
Ovu vest objavio je košarkaški klub Partizan, i šokirao navijače koji su ove sezone redovno mogli da vide i slave pobede sa njim. Sesil je često sa šalom Partizana dolazio na utakmice >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << i uživao u nastupima svog sina, posebno na samom kraju sezone u mečevima sa Real Madridom.
Pored Dantea, koji je posle sezone u Partizanu potpisao ugovor sa Dalas Maveriksima, i sam Sesil se bavio košarkom. Naime, rođen je u Dadliju, u Severnoj Karolini, a 1984. godine draftovan je od strane Denvera. Nagetsi su ga uzeli, doduše, tek u devetoj rundi. Pre toga, Eksuzm senior 1982. godine osvojio NCAA prvenstvo kao sofmor igrajući zajedno sa legendarnim Majklom Džordanom i Džejmsom Vortijem.
Ipak, nije uspeo u karijeri da upiše nastup u NBA ligi, već se 1989. preselio u Australiju gde je igrao za četiri ekipe u narednih sedam godina.
Neko vreme radio i u Švedskoj, a u džepu su mu nakon tog izleta ostale dve opcije – da ide u Japan ili da emigrira u Australiju.
– Zaista želim da odem negde gde se priča engleski jezik – rekao je Sesil i odlučio svoju sudbinu.
Ne samo da je prikazivao dobre partije u Australiji, već se zaljubio u nju.
Ostao je tu sa svojom suprugom Desire sa kojom je potom dobio Džamara, a onda i blizance, Dantea i Tijeru.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Preminuo bivši košarkaš i otac zvijezde Partizana

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2023

Sesil Egzum (60), otac košarkaša Partizana Dantea Egzuma, preminuo je u Los Anđelesu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.