Izvor: MozzartSport.com, 23.Jan.2021, 01:46

Eksplozija Dreksela protiv Sparsa - 34 poena, indeks 43!

Pozajmljeni igrač Partizana oduševljava iz meča u meč i preporučuje se za povratak u Humsku

Premijerni meč 7. kola ABA druge lige pripao je zemuskoj Mladosti, a sva svetla pozornice bila su uperena u fantastičnog Treja Dreksela. Mladost je u „balonu“, u banjalučkoj hali „Borik“, počistila Spars iz Sarajeva – 92:77

Strašnim arsenalom raspolaže Dreksel. Osetili su to Sparsi na svojoj koži. Rešetao je Amerikanac iz svih pozicija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i odigrao najbolji meč sezone. Zaustavio se Trej Dreksel na 34 poena (8/12 za dva, 5/7 za tri), dodao je 11 skokova i došao do drugog ovosezonskog dabl-dabla, podelio četiri asistencije i imao po ukradenu i izgubljenu loptu za ukupan indeks 43.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Sezona specifična po mnogo čemu za ekipe u drugom rangu regionalnog takmičenja. Eksperimentalni „balon“ na Zlatiboru, a zatim i drugi u Banjaluci u potpunosti je obeležio bek Mladosti Trej Dreksel. Studentski centar najdominantniji je tim, a Dreksel pravo otkrovenje. Imao je briljantnu prošlu sezonu u Mladosti, potpisao za Partizan, ostao na pozajmici u Mladosti i podigao je igru na višu razinu. Neumorni šuter najzaslužniji je što se Mladost u ovom trenutku nalazi na deobi drugog mesta sa rivalom koji je nastradao večeras od Drekselove ruke. Mladost se poravnala sa Spars Sarajevom na tabeli, anulirala je minus i sa skorom 4-3 ekipe čekaju rasplet ostalih duela 7. runde.

Potpunu slobodu ima Trej Dreksel u ekipi zemunske Mladosti. Na svih sedam mečeva zabeležio je dvocifren poenterski učinak. Najslabiji meč odigrao je protiv Studentskog centra kada je ubacio samo 11 poena, što je daleko od njegovog proseka koji iznosi 21,6 poena uz odlične procente šuta. Dvojke šutira preko 57 odsto, a van linije 6,75 je na oko 45 odsto.

Mladost je apsolutno sve vreme imala kontrolu nad utakmicom i zasluženo je slavila. Zemunci su dobili prve tri četvrtine, u poslednjem kvartalu došlo je do očekivanog blagog opuštanja, a Sparsi su to iskoristili da ublaže poraz. Više od toga nisu mogli. Najzapaženiji u redovima mladosti uz Dreksela bili su Mičel sa 16 poena, odnosno Gombuld sa 13. Kod Sparsa je listu strelaca predvodio Kenan Kamenjaš ubacivši 24 poena.

ABA 2 LIGA

Petak

Mladost - Spars 92:77

/Dreksel 34 - Kamenjaš 24/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.