Egzum: Razgovarao sam sudijama – trebalo je da se prilagodimo

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 23:16

Egzum: Razgovarao sam sudijama – trebalo je da se prilagodimo

Dante Egzum, košarkaš Partizana, razgovarao je sa novinarima nakon utakmice.

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 88:80 u prvom meču finala ABA lige.

Izabranici Želimira Obradovića imaju vođstvo od 1-0 u finalnoj seriji ABA lige.

Posle meča je sa novinarima razgovarao Dante Egzum:

"Drago mi je da smo ostvarili ovu pobedu. Imamo dosta da naučimo iz nje i da nastavimo da se borimo. Za nas je na najvažnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da osiguramo pobedu. To je jednostavno košarkaška utakmica. Oni uvek trče, kao i mi, moramo da kontrolišemo najviše što možemo, ali moramo da im otežamo koliko je moguće, da ih teramo na teške šuteve, dali su nam dva laka koša. Prestali smo da radimo takve stvari", kaže Partizanov Australijanac.

Na konstataciju da je bio opterećen faulovima je imao interesantan komentar kao i na partije Zeka Ledeja i Alena Smailagića.

"Očigledno, to i ja mislim, ali razgovarao sam i sa sudijama da oni pokušavaju da kontrolišu utakmicu i da su hteli da uspostave kriterijum. Ali mi je trebalo samo da se prilagodimo. Rekao sam da igramo za Zeka i kada neki igrač ima "vruću ruku" samo mu treba dodavati. Nastavićemo tako da radimo. Ako ga opet krene, opet ćemo ići na njega. Da, ima čudnu mehaniku šuta i ne znam kako pogađa, ali uspeva i mislim da tako zbunjuje odbranu. Mislim da je to najbitnija stvar u našem timu, imati takve igrače koji će uneti energiju, da odigraju dobro ofanzivno i kreiraju prilike da daju koš. On je to uradio, publika voli zakucavanja", rekao je Dante.

Kampaco jeste postigao 15 poena i po0delio 10 asistencija, a šta misli Egzum da li su ipak uspeli da ga ograniče u utakmici?

"Mislim da je to dobro s naše strane. Lopta je kod njega celu utakmicu, s naše tačke gledišta on je sposoban da kreira celu utakmicu. On će dati svoje, on je dobar igrač. Zna kako da da koš, kako da asistira. On ima te sposobnosti, a naše je da ga ograničimo. Očigledno, to igra ulogu. Ali kao što sam rekao i ranije, i oni su pobeđivali kod nas i mi kod njih. Mi moramo imati kontrolu koliko god je moguće. Sad moramo da se fokusiramo na drugu utakmicu, a kad odemo na njihov teren daćemo sve od sebe. Mislim da će oni izaći silovito u sledećem meču, mislim da će im se promeniti rotacije. Ne znam da li će Vildosa igrati, ne znam šta je s njim. Oni će se spremiti da pokušaju da ukradu pobedu ovde", smatra Egzum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.