Efes u poslednjoj četvrtini slomio otpor Zvezde

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2022, 18:42

Efes u poslednjoj četvrtini slomio otpor Zvezde

Košarkaši Efesa savladali su Crvenu zvezdu sa 72:59 u meču prvog kola Evrolige.Crveno-beli su dobro ušli u meč, parirali su domaćinu i dugo bili u egallu. Nije Zvezda iskoristila nekoliko prilika da stekne osetniju prednost. Tačnije, domaćin joj to nije dozvolio. U nastavku Efes je preuzeo konce igre u svoje ruke, onemogućio je Zvezdin napad, prešao u vođstvo i do kraja stigao do ubedljive pobede.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Dobro je Zvezda otvorila meč. Nametnuli su ceveno beli svoj ritam. Mirnom pozicionom igrom nisu ušli u jurnjavu sa igračima Efesa. To je rezultiralo nešto manjim brojem poena na obe strane.

Crveno-beli su vodili tokom većeg dela prvog poluvremena. Ta razlika nije bila velika, najviše plus pet na startu meča, a potom sredinom drugog perioda plus četiri.

Naša ekipa je dobro zatvorila reket, pogodila nekoliko otvorenih šuteva za tri i na taj način parirala Efesu. Domaćin je u finišu uspeo da iskoristi nekoliko promašaja crveno-belih i rezltatsku klackalicu prebacio na svoju stranu. Na kraju poen prednosti za Efes - 35:34.

Najefikasniji u prvom delu susreta bio je Klajburn sa 11 poena za Efes. U Zvezdi Bentil je ubacio osam, a Adams sedam poena.

Efes je pojačao u nastavku, uspeo je da izbaci crveno-bele iz reketa, koi su sve teže dolazili do poena. Uspevala je Zvezda da koliko-toliko drži priključak.

U finišu nekoloko vezanih grešaka naše ekipe i Efes je otišao na plus osam, Zvezda je prišla na šest i pri tom rezultatu se otišlo na odmor pred poslednju četvrtinu.

Domaćin je pojačao u poslednjem periodu i uspeo da stigne do dvocifrene prednosti, plusa od 12 poena. Zvezda je pokušavala da vrati priključak, ali je domaćin uspevao da održi dvocifrenu prednost.

Zvezda i dalje bez rešenja u napadu, nekoliko poena iz, pre svega, individualnih akcija, što je bilo nedovoljno da se parira šampionu.

Efes je rutinski priveo meč kraju za konačnih 72:59.

Najefikasnii u pobedničkom timu bili su Klejburn sa 19 poena i Micić sa 16. Kod Zvezde, Bentil je ubacio 13, a Adams i Ivanović po devet.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Evroliga,   Košarka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ŠAMPION IPAK PREJAK: Zvezda izdržala tri četvrtine protiv dvostrukog prvaka Evrope

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2022

Crveno-beli bii bez Nedovića, Holanda i Dobrića...Košarkšai Crvene zvezde doživeli su poraz u prvom kolu Evrolige pošto je u Istanbulu dvostruki uzastopni evropski prvak Efes slavio sa 72:59 (17:14, 18:20, 21:16, 16:9). Crveno-beli su bez Nemanje Nedovića, Ognjena Dobrića i Džona Holanda tri...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.