EVROKUP: Partizan propustio previše prilika, crno-beli poraženi u Ljubljani (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2021, 21:27

EVROKUP: Partizan propustio previše prilika, crno-beli poraženi u Ljubljani (VIDEO)

Meč je igran u Sloveniji.

Košarkaši Partizana nisu uspeli da ostvare pobedu u poslednjem kolu grupe F Top 16 faze i tako su propustili priliku za plasman u narednu rundu takmičenja, pošto je ekipa Metropolitana slavila 75:70 (19:21, 16:14, 21:24, 19:11). Imali su crno-beli devet poena prednosti početkom poslednje deonice, ali nisu izdržali do kraja iako je Lokomotiva uradila svoj deo posla i ranije tokom večeri savladala Trento sa 100:86, pa je Partizanu bila potrebna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pobeda od četiri ili više poena razlike.

Tvrd meč se igrao u Ljubljani. Partizan je uglavom imao prednost tokom prvog poluvremena, ali je Metropolitan u nekoliko navrata uspevao da dođe do vođstva. Ipak, igralo se i koš za koš, pa je na poluvremenu rezultat bio nerešen 35:35. U nastavku je slika bila slična, Partizan je uglavnom vodio, ali nije uspevao da dođe do veće prednosti. Crno-beli su propuštali prilike, a jedna takva je bila posle trojke Jaramaza za devet ponea viška (65:56) u 32. minutu. Međutim, do kraja meča u narednih osam minuta Partizan je postigao svega pet poena, a primio je 19 pa je poraz za ekipu Aleksandra Matovića bio neizbežan. Crno-beli su posle ispadanja iz trke za plej-of ABA lige ostali i bez Evrokupa pa ima ostaje još samo domaći šampionat.

.@Metropolitans92 finish atop of their group after a great battle in Round 6 of the Top 16! ⚔️#RoadToGreatness pic.twitter.com/2HSdIkoGXi

— 7DAYS EuroCup (@EuroCup) March 10, 2021

Košarkaši Partizana večeras od 20.30 kao domaćin u Ljubljani dočekati francuski Metrpolitan u poslednjem kolu grupe F Top 16 faze, u odlučujućem meču za crno-bele kada je reč o plasmanu u Top 8 fazu Evrokupa. Crno-beli su u međuvremenu ostali i bez trenera posle poraza od Cibone u ABA ligi, a Sašu Filipovskovg zamenio je Aleksandar Matović.

Pola posla za crno-bele je već uradila Lokomotiva koja je ubedljivo savladal Trentno sa 100:86, pa je Partizanu potrebno da ostvari trijumf od četiri ili više razlike kako bi se plasirao dalje jer je neophodan uslov bio da zbir pobeda Lokomotive i Partizana bude 18 ili više. U prvom meču ova dva tima 19. januara Metrpolitan je ostvario ubedljiv trijumf 79:62.

IV ČETVRTINA

III ČETVRTINA

II POLUVREME

.@DangubicNemanja goes coast-to-coast for super slam 😳💪@PartizanBC #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/74YGhxfg8z

— 7DAYS EuroCup (@EuroCup) March 10, 2021

II ČETVRTINA

Brandon Brown finds @j_cowens up high for a clean alley-oop dunk! 🔝@Metropolitans92 #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/PEiy96LPEN

— 7DAYS EuroCup (@EuroCup) March 10, 2021

I ČETVRTINA

PARTIZAN - METROPOLITAN 70:75 (21:19, 14:16, 24:21, 11:19) 

DVORANA: Stožice.

SUDIJE: Irezuelo, Van den Brok, Valeev.

PARTIZAN: Pejdž 8, Dangubić 8, Stefanović, Jaramaz 8, Veličković 2, Perkins 10, Jovanović, Janković 9, Radovanović, Tomas 20, Trifunović 5.

METROPOLITAN: B. Braun 8, Konate 10, Mišino 14, Ros 5, Sako, Pino, Gudvin 4, A. Braun 18, Ovens 5, Čikoko 4, Ginat 7.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Natalija Guilter, fudbalerka iz Brazila

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.