Izvor: HotSport.rs, 31.Avg.2017, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EUROBASKET: Majstor je za triler završnice – Džamar Vilson srušio Francuze! (VIDEO)

U pretposlednjem meču prvog dana na Eurobasketu, Finska je u okviru grupe A savladala Francusku u Helsinkiju posle produžetka rezultatom 86:84.

Bum-bum Džamar Vilson! Kakva partija ‘matorca’ iz finske reprezentacije, koji je svoj kvalitet godinu dana pokazivao u Partizanu, usput oborio i nekoliko rekorda ABA lige, a večeras je sa selekcijom Finske upisao ‘skalp’ velike reprezentacije Francuske.
Dugo su Finci ‘mučili’ ‘petlove’, dok nije proradio >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << šut Francuza i kada su stekli osam poena prednosti početkom poslednje deonice, činilo se da je utakmica završena. Ali, tako nije mislio Džamar Vilson.
Probudio se omaleni plejmejker domaćina grupe A i nošen publikom u Helsinkiju podelio nekoliko lopti, pogodio par šuteva i sve je proključalo. Zatim je u finišu sjajnim ‘cik-cak’ korakom i pogotkom preko Furnijea, doneo produžetak Finskoj, a onda se raspucao u dodatnih pet minuta i finiširao u furioznom stilu.
Pogodio je trojku, pa ‘flouter’ za pobedu na šest sekundi pre kraja i to je bilo sve od ovog meča, jer je De Kolo promašio šut za novo izjednačenje. Na kraju je utakmicu završio sa ‘samo’ 12 poena, ali koliko samo važnih… Evo i odlučujućih:
Jamar Wilson wins the game! Finland over France! #Susijengi pic.twitter.com/SsNd17MUB9
— Alexander Chernykh (@chernykh) August 31, 2017

Posle uvodnih pobeda favorita, usledila je senzacionalna pobeda Gruzije nad Litvanijom, a zatim sada i Finske nad Francuskom. Šta li nas čeka do kraja, tek je prvi dan…
Grupa A:
Francuska – Finska 84:86 (15:23, 18:9, 20:17, 19:13, 12:14)
FRANCUSKA: Serfan, Ertel 10, Dio, Lovernj 4, Furnije 25, De Kolo 21, Dijao 9, Vesterman 2, Pojrije, Labejri 6, Tupan, Džekson 7.
FINSKA: Koivisto 8, Haf 6, Li 4, Salin 14, Koti 14, Koponen 4, Nutinen 2, Raniko, Lindbom, Markanen 22, Vilson 12, Marfi.
The post EUROBASKET: Majstor je za triler završnice – Džamar Vilson srušio Francuze! (VIDEO) appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.