EMOTIVNE REČI: Partizan se oprostio od Bekenbauera

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jan.2024, 21:23

EMOTIVNE REČI: Partizan se oprostio od Bekenbauera

Uz mnoge evropske velikane...

Evropski fudbalski klubovi putem društvenih mreža šire vest, ali i šalju oproštajne poruke Francu Bekenbaueru koji je preminuo u 79. godini života.

Otkako je preminio njegov sin Stefan 2015. godine, njegovo zdravstveno stanje se konstantno pogoršavalo. Od tada se borio sa Parkinsonovom bolešću, demencijom, a imao je i nekoliko operacija srca.

Među onima koji su se oprostili od Bekenbauera je i fudbalski klub Partizan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Velikani nikada ne odlaze, ostaju kao svetionik mlađim naraštajima - stoji na zvaničnim nalozima Partizana na društvenim mrežama.

Velikani nikada ne odlaze, ostaju kao svetionik mlađim naraštajima.

Franz Beckenbauer

1945 – 2024

Great people never leave, they remain as the beacon for young generations.

Franz Beckenbauer

1945 – 2024 pic.twitter.com/h5AiEBbXSM

— FK Partizan (@FKPartizanBG) January 8, 2024

Za sada među tim klubovima nema njegovog Bajerna, iako su to u radili gotovo svi nemački klubovi, ali su tu na primer Liverpul i Real.

A true footballing icon.

Rest in peace, Franz Beckenbauer. pic.twitter.com/RqARHeg0jl

— Liverpool FC (@LFC) January 8, 2024

Madriđani su uz kratku biografiju popularnog Kajzera izrazili žaljenje i saučešće porodici preminulog Bekenbauera.

Oglasila se i Ginisova kuća rekorda, koja je podsetila da je Bekenbauer prvi uspeo da kao kapiten (1974) i selektor (1990) osvoji Svetsko prvenstvo. Bekenbauer je jedan od trojice igrača u istoriji kojima je to uspelo.

Pre njega je identičan poduhvat napravio takođe nedavno preminuli Mario Zagalo (ali ne kao kapiten), odnosno Didije Dešan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.