EL magazin u Beogradu sa večitima

Izvor: B92, 11.Nov.2013, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL magazin u Beogradu sa 'večitima'

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde Bogdan Bogdanović i DeMarkus Nelson govorili su ove nedelje za magazin Evrolige.

Mladi košarkaš Partizana govorio je o igranju i treniranju kod Duška Vujoševića, dok je Nelson izneo niz pohvala na račun Beograda i navijača crveno-belih.

Srbija i Beograd prvi put u istoriji ove sezone imaju dva predstavnika u Evroligi. Crno i crveno-beli bore se za ulazak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Top16 fazu i obe ekipe imaju pobedu i tri poraza nakon četiri runde.

„Zaista je čast biti deo tog tima, za mene je najbolja stvar što radim i treniram naporno sa trenerom Vujoševićem. On je sjajan trener, svi znaju koliko su treninzi u Partizanu naporni i to je razlog zbog čega toliko talentovanih i mladih koošarkaša dolazi u Partizan. Sedam sati dnevno treniramo, a kada je dan pred utakmicu onda pet sati“, kaže Bogdanović.

Bogdanović igra drugu sezonu u Evroligi. Prošle sezone je krenuo dobro pre nego što se povredio, a posebno dobru partiju odigrao je protiv moskovskog CSKA.

„Nikada neću zaboraviti taj trenutak. Izgubili smo tu utakmicu, ja sam promašio šut za pobedu, igrali smo produžetak i izgubili smo.“

Bogdanović je otkrio i koji igrač mu je uzor, kao i u kojim segmentima želi da napreduje.

„To je Dijamantidis. Volim način na koji on igra, a otprilike smo iste visine. Moram da popravim šut iz driblinga i polaganje iz kontakta“, rekao je Bogdanović.

DeMarkus Nelson imao je nešto slabiji početak sezone, ali je u poslednjim mečevima dokazao svoju klasu. On vidi dosta sličnosti između Beograda i Severne Karoline gde je na koledžu igrao za dobro poznati Djuk.

„Beograd je veoma lep grad, navijači su sjajni. To je odlično mesto za igranje košarke. To mesto me je nakon nekoliko meseci podsetilo na period proveden na koledžu. Navijači su na koledžu bili neverovatni. Obi su dolazili dva dana pred utakmicu, znali su sve o protivniku, a i Zvezdini navijači su takvi. Neverovatno su glasni, veoma su strastveni, podržavaju ekipu, žele od nas da odradimo posao na najbolji način. Rade sve što je u njihovoj moći da nam pomognu i odmognu našem protivniku. Stvarno nam daju mnogo energije dok igramo. Zaista su naš šesti igrač na terenu. Naravno da je pobeđivanje ključ za navijače, ali mislim da navijači ovde razumeju igru i kada izgubimo na pravi način nezameraju nam. Sve dok igramo snažno, sve dok se borimo do kraja, sve dok se bacamo za svaku loptu i ginemo na terenu oni će to poštovati.“

Nakon tri poraza na startu Evrolige došla je i velika pobeda Zvezde protiv Laboral Kuče u Vitoriji. Nelson je odigrao fantastičan meč i proglašen je za najkorisnijeg igrača 4. runde u Evroligi.

„U sportu ne smete nikada ići u krajnosti. I kada ide dobro i kada ide loše morate ostati na određenom nivou. Ne smete dozvoliti da vas emocije ponesu ni u jednom pravcu. Uvek se trudim da držim sve pod kontrolom. Ne iskazujem mnogo emocija, uvek pokušavam da budem miran i usredsređen. Uvek se setim reči mog oca koji mi je uvek govorio da je mentalna snaga najbitnija na terenu i da je ona ključ uspeha. Osećam se blagosloveno što mogu da radim ono što volim, uživam u svakom momentu, za ovo sam se borio ceo život!“
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

EL magazin u Beogradu sa 'večitima'

Izvor: B92, 11.Nov.2013

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde Bogdan Bogdanović i DeMarkus Nelson govorili su ove nedelje za magazin Evrolige...Mladi košarkaš Partizana govorio je o igranju i treniranju kod Duška Vujoševića, dok je Nelson izneo niz pohvala na račun Beograda i navijača crveno-belih...Srbija i Beograd...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.