EL: Makabi izjednačio

Izvor: S media, 26.Mar.2010, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Makabi izjednačio

Ništa od novog podviga! Košarkaši Partizana poraženi su od Makabija u drugoj utakmici četvrfinalne serije Evrolige rezultatom 98:78 (26:24, 28:15, 19:19, 25:20), ali, uprkos neuspehu, u Beograd se vraćaju obavljena posla - sa jednom pobedom - koja ih, uz eventualne dve u „Areni“, može poslati u Pariz. Ali, otom-potom... Crno-belima sada predstoji odmor, a onda i dva nova okršaja sa „ponosom Izraela“, 30. marta i dva >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dana kasnije.

U „Nokia Areni“, ponovo rasprodatoj, srpski šampion je samo u prvoj četvrtini parirao raspoloženim košarkašima Pinija Geršona, koji su, videlo se to „iz aviona“, bili spremni na sve da se iskupe za poraz iz prve utakmice. I uspeli su u tome. Bili su bolji u svim segmentima igre, imali su više raspoloženih igrača, služio ih je šut... Na drugoj strani, malo šta je polazilo za rukom ekipi Duleta Vujoševića. Crno - beli su, rekosmo, samo u prvom kvartalu, završenim vođstvom domaćih 26:24, uspevali da održe rezultatski priključak, ali su u nastavku, u drugoj četvrtini pogotovo, Partizanova kola krenula nizbrdo. Junak pobede Beograđana u prvoj utakmici, Dušan Kecman (dva poena u prvom poluvremenu), bio je dlično čuvan, pa otuda i nešto lošija realizacija. Za to vreme Blutental, Perkins, te Anderson „dizali“ su prednost domaćeg tima, koja je na kraju poluvremena iznosila +15 (54:39). Dakle, crno-beli su primili prilično veliki broj koševa, a uz to jako loše su šutirali slobodna bacanja u prvih 20 minuta (15/23).

Nastavak igre nije doneo boljitak u igri Partizana. Makabi je stečenu prednost ljubomorno čuvao ne dozvolivši rivalu da im ugrozi vođstvo ni u jednom momentu. Marić se borio u reketu, ali nije imao podršku spolja, s obzirom na to da su crno-beli imali slab procenat šuta za tri (6/19). Odbrana nije imala rešenja za razigrani trio Viznevski – Blutental – Fišer, posebno za potonjeg koji je bio perfektan (7/7) u šutu za dva poena. Trojkom Eidsona sredinom poslednje četvrtine Makabi je „otišao“ na +20 (80:60) i zapečatio sudbinu gostiju. Značaj meča doprineo je nešto žustrijoj igri košarkaša Makabija, koji su dva-tri puta drskim faulovima provocirali igrače Partizana i izazivali kratkotrajnu gužvu na parketu.

Makabi: Raviv 3, Šarp, Viznevski 17, Perkins 10, Grin 2, Pnini 5, Anderson 14, Lazme 6, Eidson 9, Blutental 17, Fišer 15.

Partizan: Roberts 6, Sinovec, Mekejleb 5, Kecman 14, Milošević, Rašić 5, Mitrović 5, Božić 3, Marić 16, Veseli 11, Đekić 7, Vraneš 6.

Rezultati četvrtfinala:

Barselona - Real Madrid 63:70 (1:1)

Makabi - Partizan 98:78 (1:1)

CSKA - Kaha Laboral 83:63 (1:1)

Olimpijakos - Prokom 90:73 (2:0)...

Vest u celini možete pročitati na sajtu sportal.rs
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vujošević: Naučićemo mnogo iz ovog poraza

Izvor: Kurir, 26.Mar.2010

BEOGRAD, 25. marta 2010. (Beta) - Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da su njegovi košarkaši mnogo grešili na večerašnjoj utakmici protiv Makabija, ali da je zadovoljan učinkom crno-belih na mečevima protiv izraelskog šampiona u Tel Avivu. Košarkaši Makabija pobedili su večeras Partizan...

Nastavak na Kurir...

EL: Karte za 4. meč od ponedeljka

Izvor: B92, 26.Mar.2010

Od ponedeljka, 29. marta počinje prodaja karata za četvrtu utakmicu plejof faze Evrolige između Partizana i Makabija...'Crno-beli' su nakon jedne pobede u Izraelu, obezbedili dve utakmice pred svojom publikom u Areni, a svi zainteresovani će moći u ponedeljak od 10 časova do 20 časova na blagajni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.