EK: Partizan sa +14 do druge pobede

Izvor: Studio B, 10.Dec.2014, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Partizan sa +14 do druge pobede

Košarkaši Partizana pobedom su se oprostili od Pionira, pošto su u poslednjem kolu grupe E Evrokupa savladali Krasnij Oktjabr u Pioniru - 84:70.

Crno-beli su šanse za prolazak dalje izgubili u prošlom kolu, ali su odličnom igrom u drugom poluvremenu potpuno zasluženo stigli do trijumfa pred oko 2.000 gledalaca.

S druge strane, ruski klub je obezbedio mesto među 32 kluba u Evrokupu u prošloj rundi, a sada ima učinak od pet pobeda i četiri poraza. >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<

U drugom meču grupe, Lijetuvos Ritas je savladao Banvit u gostima i praktično osigurao prvo mesto u grupi (7-2), nanevši turskoj ekipi treći poraz. Kolo zatvaraju Hapoel i Asesoft duelom u Jerusalimu.

Domaći tim je do pobedeo stigao najviše zahvaljujući sjajnom skoku (43:22), od kojih je čak 15 bilo u fazi napada, ali i sjajno igri u trećem periodu - kada se posebno istakao oporavljeni Dragan Milosavljević. Kapiten crno-belih je pogodio četiri trojke u trećem periodu (5/6 za tri) i meč okončao sa 17 poena i četiri skoka. Sjajan je bio i Nikola Milutinov sa 11 poena i devet skokova, Saša Pavlović dodao je 14 koševa, dok je Milan Mačvan upisao novi dabl-dabl (10 poena, 12 skokova).

S druge strane, u timu gostiju, koji su posle 20 minuta vodili, najbolji je bio Amerikanac Rendi Kalpeper sa 14 peona, njegov zemljak DeAndre Ligins dodao je 12, dok su Romeo Trevis i Anton Ponkrašov dodali po devet. Igra ruskog tima se u potpunosti raspala početkom trećeg perioda, kada su dozvoli Partizanu da stvori maksimalnih 17 poena prednost.

U poslednjem kolu Partizan gostuje ekipi Asesofta u Rumuniji, dok Krasnij Oktjabr dočekuje Banvit.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.