EK: Partizan nadigrao Ruse, ponovo radi Milosavljević (FOTO)

Izvor: Sportal.rs, 10.Dec.2014, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Partizan nadigrao Ruse, "ponovo radi" Milosavljević (FOTO)

Košarkaši Partizana na najbolji način su okončali evropsku sezonu pred svojim navijačima. U pretposlednjem kolu Evrokupa, u Grupi E, crno-beli su savladali Crveni Oktobar rezultatom 84:70 i revanširali se ekipi iz Volgograda za "tesan" poraz u prvom duelu. To je ekipi Dušska Vujoševića bila druga pobeda u Evrokupu, a Rusima četvrti poraz, ali su uprkos njemu sigurni učesnici druge faze takmičenja.

Ono što Vujoševića i navijače Partizana, pored više nego sigurne >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << pobede, može da raduje je povratak u košgetersku formu oporavljenog kapitena Dragana Milosavljevića. Partizanov rekonvalescent "eksplodirao" je u trećoj deonici u kojoj je postigao četiri trojke, od toga tri uzastopne, iz pet pokušaja, a u poslednjoj deonici sjajnu predstavu začinio je još jednim preciznim hicem van luka za tri poena.

Milosavljević je utakmicu završio sa 17 poena, 4 skoka i 4 asistencije. Za veliku partiju nagrađen je ovacijama navijača sa tribina: "Gagi kapiten, jedan je Gagi kapiten".

Apsolutnu dominaciju u skoku (42:22 u korist Beograđana), košarkaši Partizana nisu materijalizovali na najbolji način u prvom poluvremenu iz prostog razloga što su se ispromašivali u šutu za tri poena (0/8 u prvih 20 minuta), pa su gosti otišli na veliki odmor sa minimalnim vođstvom (42:41).

Početak drugog poluvremena bio je i početak sloma legionara u dresu ekipe iz Volgograda. Dragan Milosavljević je sa tri uzastpne trojke pokrenuo veliki nalet šampiona Srbije od kojeg se igrači Nemca Dirka Bauermana više nisu mogli oporaviti. Raspoloženi kapiten je do kraja treće deonice ubacio još jednu trojku uz perfektan procenat šuta i najzaslužniji je što je njegov tim u tom periodu ostvario dvocifrenu prednost koju nije gubio do kraja.

U poslednjoj četvrtini gosti su delovali potpuno razbijeno, što je crno-belima pomoglo da još lakše privedu posao kraju.

Crno-belima preostaje da odigraju još jedan meč u Evrokupu, protiv Asesofta, kojim će zatvoriti evropski sezonu za ovu godinu.

Partizan Nis - Crveni Oktobar 84:70 (23:16, 18:26, 25:14, 18:14)

PARTIZAN NIS: Pavlović 14, Tepić 8, 5sk, 7as, Marinković 7, 5sk, Dalo 2, Milutinov 11, 9sk, Milosavljević 17, Mačvan 10, 12sk, Gagić 9, Andrić 4, Milutinović, Bezbradica 2, Bogdanović.

CRVENI OKTOBAR: Zamanski, Komisarov 8, Zavoruev 5, Katbert, Trevis 9, 7sk, Koršakov, Ligins 12, Ponkrašov 9, Kalpeper 14, Liholitov 7, Kazin 6.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.