EK: Partizan -19, bez druge faze

Izvor: B92, 03.Dec.2014, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Partizan -19, bez druge faze

Košarkaši Partizana izgubili su od Hapoela u Pioniru sa 83:64 u osmom kolu Evrokupa, imaju skor 1-7 i više nemaju šanse da se plasiraju u Last 32 fazu Evrokupa.

Crno-beli su bili odlični u prvom poluvremenu, vodili su sa 37:35, ali previše izgubljenih lopti (17) i samo dvojica raspoloženih igrača u napadu koštali su domaće. Hapoel je na kraju došao i do ubedljivog trijumfa, drugog u grupnoj fazi EK.

Na teren se vratio Dragan Milosavljević, ali bilo je očigledno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je duga pauza ostavila traga – dao je 2 poena (1-5 iz igre za 14 min), uz 2 skoka i 3 asistencije, ali i 3 izgubljene lopte.

Igrao je i Aleksandar Pavlović, doduše samo sedam minuta u prvom poluvremenu i nije se upisao u strelce (0-4 iz igre).

Najbolji kod Partizana bio je Milan Mačvan sa 26 poena (12-18 iz igre) i 12 skokova, a Mihajlo Andrić dodao je 18 poena (5-8 za tri), uz po 2 skoka i asistencije. Vanja Marinković postigao je 8 poena (3-10 iz igre).

Za Hapoel je Dervin Kičen imao 15 poena, 5 skokova i 4 asistencije, Džozef Džons dao je 16 poena, Brejsi Rajt 14, uz po 3 skoka i asistencije.

Partizan sada čeka okršaj sa Mega Leksom u ABA ligi, a u Evrokupu sledeći rival je Krasnij Oktjabr kod kuće.

Obe ekipe loše su napadački počele meč, povratnik Milosavljević promašio je dve trojke, a u prva tri minuta jedine poene dao je Mačvan – i to trojku. U prvih pet minuta Partizan niti jednom nije šutnuo za dva poena, Marinković je zamenio Milosavljevića, a Mačvan je pogodio još jednu trojku.

Mladi Marinković vezao je četiri poena za vođstvo 10:6, a na tri i po minuta do kraja prve deonice u igru je ušao i Saša Pavlovič.

Hapoel nije imao rešenja za Mačvana, koji je posle osam minuta već stigao do dvocifrenog broja poena. Ipak, gosti su se konsolidovali u napadu, pre svih Džons, pa je na kraju prve deonice bilo 15:14 za Izraelce.

Crno-beli su odlično počeli drugi period – posle lakih poena Mačvana i Tepića, trojku je pogodio Andrić na isteku napada za vođstvo 21:16. Međutim, Smit je prekinuo post Hapoela, a onda se razigrao Rajt, koji je vezao šest poena, pa su uz tehničku grešku za Vujoševića gosti preokrenuli – 24:23.

Igralo se u serijama, Hapoel je promašio dva otvorena šuta, ali je čuvao minimalnu prednost. Ipak, Mačvan je bio nezaustavljiv, došao je do 18 poena i izjednačio na 31:31 na tri minuta do poluvremena.

Do kraja poluvremena videli smo sjajno zakucavanje Daloa, zatim još jedan njegov koš za +4, ali onda je Pavlović promašio zicer za još veće vođstvo. Na drugoj strani precizan je bio Kičen, pa je na poluvremenu Partizan vodio 37:35.

Trojkom Andrića na početku trećeg perioda crno-beli su stvorili pet poena viška, ali potom se razigrao Džons – Partizan za njega nije imao rešenje, Amerikanac je vezao sedam poena, a posle pogotka Elijahua za 48:42 trener Vujošević tražio je tajm aut.

Andrić je bio izuzetno šuterski raspoložen, ubacio je pet poena u nizu, ali su Kičen i Smit momentalno uzvratili i ponovo doneli gostima +6.

Proigrao je i Gefni, Milosavljević je izgubio dve vezane lopte na sredini igrališta, pa je Hapoel došao do četiri laka poena i vođstva 62:51. Do kraja treće četvrtine Mačvan je ponovo bio precizan, pa je Partizan zaostajao devet poena pred poslednji dvominutni odmor.

Gostima je proradio šut za tri – pogodio je Kičen, čak i Mensa-Bonsu u poslednjoj sekundi napada, pa je Hapoel čuvao dvocifreni višak. Sa druge strane, Partizan je imao previše izgubljenih lopti i zbog toga nije uspevao da se približi rivalu.

Igra Partizana se raspala, pa je do kraja Hapoel ostvario ubedljiv trijumf.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.