EK: Hapoel - Partizan NIS 82:79 (uživo)

Izvor: Sportal.rs, 29.Okt.2014, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EK: Hapoel - Partizan NIS 82:79 (uživo)

Košarkaši Partizana, oslabljeni za Milana Mačvana, koji je ostao u Beogradu zbog povrede zadnje lože, u Jerusalimu igraju utakmicu 3. kola E grupe Evrokupa.

Posle dve runde oba tima su bez trijumfa.

Partizan je doživeo neuspeh u gostima kod Lijetuvosa, potom i od Banvita kod kuće, dok su Izraelci u oba meča pretrpeli "tesne" poraze od Banvita na strani i od ruskog tima kod kuće, poenom razlike.

Utakmicu iz Jerusalima možete pratiti na našem portalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << u tekstualnom prenosu.

1/4

Partizan je dobro otvorio utakmicu, poenima Gagića, potom Murića, a onda i trojkom Tepića, međutim Izraleci pogađaju u početku meča i vode poenima Donte Smita - 8:7.

Domaći tim je do najveće prednosti, 12:9, došao preko bivšeg igrača Makabija iz Tel-Aviva, Halperina i Elijahua, a istu je smanjio Milutinović sa penala 12:11.

Elijahu je raspoložen u povoju meča, njegovi novi poeni - 14:11. Vrlo raspoložen je i Elijahu, koji "diže" prednost Hapoela - 16:11.

Murić koristi svoje fizičke predispozicije, igra leđima i poentira. Za sada je bez promašaja Slovenac za dva poena - 3/3. Tepić se takođe odlično snašao u narednoj akciji, ali Smit čuva vođstvo Hapoela - 18:15.

Serija crno-belih 5:0 u režiji odličnog Tepića, i Bogdanovića, koji je pogodio trojku!

2/4

Namestio je "nišanske sprave" Bogdanović, koji otvara drugu četvrtinu novom trojkom, za najveću prednost Partizana - 18:23. Uz faul je pogodio krilni igrač Partizana, pa je pogodio i dodatno bacanje.

Sjajno igraju Beograđani. Edo Murić je postigao njegov osmi poen, a Andrić u narednoj akciji bio siguran na polaganju, takođe pod faulom. Iskoristio je i dodatno bacanje - 20:29.

Elijahu je, samo na kratko, prekinuo nalet crno-belih, a onda je Bogdanović "smestio" novi trojku, njegovu treću iz tri pokušaja - 22:32.

Uzvraćaju igrači iz Jerusalima serijom 6:0 u režiji Elijahua, koji je vezao četiri poena, i Gefnija, pa je vođstvo PArtizana svedeno na četiri razlike - 28:32.

Pet trojki je dao Partizan, evo i šeste! Luka Bogdanović koristi nepažnju čuvara. Četiri od četiri Bogdanović šutira za tri.

Fauliran Halperin na šutu za tri, loša odluka Andrića da tu pravi prekršaj. Tri bacanja za Hapoel. Precizan sva tri puta iskusni košarkaš. Sedma trojka za Partizan iz 13 pokušaja!

Tepić polaže za plus 4 Partizana.

- Među čirlidersicama Hapoela je i jedan muškarac?! Samo primećujemo ne baš uobičajenu praksu na mečevima evropskih klubova.

Kod Partizana najefikasniji je Bogdanović, koji je ubacio 13, Andrić I Tepić 9, Murić 8.

Što se tiče statistike: Trojke 14/7 šutira Partizan, ali samo devet skokova. Poeni sa klupe Partizan 25, Hapoel 7.

3/4

Donte Smit rešava prvi napad za Hapoel. Na druoj strani Bogdanović promašuje za tri, ali i Halperin. Partizan bez koša dva minuta u drugom delu. Srećom momke iz Jerusalima ne služi šut za sada. Elijahu izjednačava.

Prelepo polaganje Gagića, prvi poeni posle skoro tri minuta igre u drugom poluvremenu. Smit pogađa trojku i prvo vođstvo Hapoela u nastavku.

Toni Gefniji prelepo postiže poene. Sam Halperin na šutu za tri i pogađa.

Edo Murić pogađa za tri. Prva trojka Partizana u nastavku. Šut za tri Beograđana 50 odsto! Trojka uz zvuk sirene. Partizan iz 18 pokušaja ima ubačenih 9 trojki!

4/4

Tepić nije realizovao prvi napad crno-belih u poslednjoj deonici igre. Dervin Kičen pogađa, ali Murić ubacuje 10. trojku Partizana. Edo Murić je postigao svoj 18 poen.

Džons uz faul ubacuje. Amerikanac je realizovao i dodatno bacanje. Smit je lepo ukrao loptu Muriću, pa je izgubio, ali Slovenac promašuje dva zicera. Kažnjava Kitčen. Serija domaćina 5:0. Sada i 7:0. Partizan ima problema da pronađe put do koša. Isforsiran šut Daloa, srećom po Beograđane Murić je isčačkao loptu. Sporo igra Partizan i bez prave organizacije napada.

Loš pas Murića, Hapoel dolazi do napada za izjednačenje. Elijahu pogađa, njegov 20 poen za 71:71.

Luka Bogdanović pogađa trojku u najpotrebnijem trenutku. Murić se nadovezuje sa još jednom trojkom.

Sviran faul Mihailu Andriću nad Rajtom, sumnjiva odluka u najmanju ruku. Rajt je pogodio oba bacanja. Na 27 sekundi pre kraja. Gagić zakucava sjajno proigravanje Tepića. Na pet sekundi do kraja.

Kitčenom pod faulom pogađa na dve desetinke pre kraja. I sve je rešeno. Pobeda za Izraelce.

Grupa E

Krani Oktjabr - Lijetuvos

Hapoel - Partizan NIS

Banvit - Asesoft

Tabela: Asesoft 2-0, Banvit 2-0, Lijetuvos 1-1, Krasni Oktjabr 1-1, Hapoel 0-2, Partizan NIS 0-2.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.